Mitt i Solna

Klubbikone­n Patrik Hagberg lägger klubban på hyllan

- Anders Ekström anders.ekstrom@direktpres­s.se

Northside Bulls gör en satsning till 2020. Det amerikansk­a fotbollsla­get har fördubblat sin ledarstab i syfte att fortsätta utveckla sina spelare och laget.

Vi kommer kunna coacha mer på micronivå nu när vi är fler.

Det blev visserlige­n en semitorsk i slutspelet i våras, men STU Northside är inte nedslagna för det. Tvärtom. Inför 2020 har Bulls gjort en liten satsning. De fem som utgjorde ledarstabe­n i år blir kvar – och lika många nya kommer in.

– Det känns riktigt roligt att fortsätta jobba med Bulls och att vi utökar ledarstabe­n. Vi kommer kunna coacha mer på micronivå nu när vi är fler, säger JP Lannefors som är headcoach.

– Att vara så många är en utmaning såklart då det blir många åsikter. Men det är bara positivt och kommer gynna klubben mycket.

De nya coacherna är gamla spelare som nu väljer att hjälpa till att utveckla Solnagänge­t.

– Det är väldigt väsentligt för sporten att få in så erfarna ledare som kan amerikansk fotboll. Jag tycker det a och o för sporten att utvecklas. Skulle alla gamla spelare sluta skulle det se mörkt ut, det saknas kompetenta tränare överlag. Vi måste dra nytta av alla erfarenhet­er i en så liten sport.

Vad innebär detta för STU?

– Vi skapar en bättre plattform att vara kvar längre här hos oss och utvecklas. Med mer individuel­l coachning utvecklas du mer som spelare och får ut mer. Jag tycker det är ett stort steg för klubben framåt med en större stab.

Hur serien ser ut 2020 är inte helt klart än men ett förslag är att den blir mer regionbase­rad. JP hoppas behålla drygt 80 procent av årets trupp och att numerären landar på drygt 45 spelare. Ersättarna hämtas från juniorlage­t eller helt nya spelare utifrån.

 ?? FOTO: MARIA SCHEDIN ?? NÄST HÖGSTA. STU Northside Bulls spelar i näst högsta divisionen i Sverige. 2019 hette den superettan.
FOTO: MARIA SCHEDIN NÄST HÖGSTA. STU Northside Bulls spelar i näst högsta divisionen i Sverige. 2019 hette den superettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden