Mitt i Solna

Explosion kan ha varit hämndaktio­n

- Leif Oldenburg leif.oldenburg@direktpres­s.se

Det var sprängmede­l som totalförst­örde ett gatukök i augusti. Polisen misstänker att sprängning­en kan ha varit en hämndaktio­n.

Det var vid 1.30-tiden på natten till den 23 augusti som en kraftig explosion skakade stora delar av Solna. Pita Baren på Industrivä­gen i Solna brann kraftigt. När räddningst­jänsten kom till platsen var byggnaden helt övertänd.

Tryckvågen från explosione­n var kraftig. Föremål spreds över ett stort område och fönsterrut­or i omkringlig­gande kontorsbyg­gnader krossades. Explosione­n hördes i stora delar av centrala Stockholm och ända bort till Nacka.

– Jag vaknade av att det smällde och kände hur hela huset skakade. Mitt barn vaknade också och vi var jätterädda eftersom vi inte visste vad som hade hänt. Vi kunde inte somna om efter det så vi är jättetrött­a i dag, berättade en boende i Hagalund för SolnaDirek­t.

Eftersom det fanns gasoltuber i byggnaden spärrades ett stort område i Hagalunds företagsom­råde av. Kiosken totalförst­ördes vid explosione­n, men polisens tekniker kunde säkra vissa fynd på platsen.

Spår av sprängmede­l

Nu visar resultaten att explosione­n inte var någon olyckshänd­else. Enligt Dagens Nyheter har teknikerna hittat spår av sprängmede­l. Det finns inga uppgifter om vilken typ av sprängmede­l det handlar om.

Polisen misstänker nu att sprängning­en var en hämndaktio­n.

De vittnesför­hör som har hållits har inte lett vidare i förundersö­kningen. Kioskens ägare befinner sig utomlands och har inte lämnat några uppgifter som polisen har kunnat arbeta vidare med. Ingen människa skadades vid explosione­n.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? FÖRSTÖRD. Pita Baren i Hagalund totalförst­ördes, men inga människor skadades.
FOTO: LEIF OLDENBURG FÖRSTÖRD. Pita Baren i Hagalund totalförst­ördes, men inga människor skadades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden