Mitt i Solna

AIK blir en profil fattigare – Hagberg väljer att sluta

Rutinerad AIK-forward trappar ner till i år

- Anders Ekström

En epok är över i AIK innebandy. Klubbikone­n Patrik Hagberg, 35, lägger klubban på hyllan.

– Det finns inget att kräma ur längre tyvärr.

Allsvenska AIK har börjat säsongen med en uddamålsse­ger och senast en övertidsfö­rlust mot Strängnäs (6–7) i lördags. Bland spelare på plan syns en del kända ansikten såsom Alex Kjellbris och Kevin Lieback Asp.

Men ett välkänt ansikte har saknats.

Trotjänare­n Patrik Hagberg var i valet och kvalet att fortsätta inför denna säsongen. Det slutgiltig­a beskedet kom i augusti – och det blev negativt.

– Vi förde dialog, men man var ju på väg åt fel håll. Det fanns inget riktigt att kräma ur längre tyvärr. Känner inget sug, säger 35-åringen.

Patrik har flyttat tillbaka till Hässelby och ska snart bli pappa. Som det känns nu är det slutspelat.

– Ja, nu känns det bra, det finns ju annat i livet med. Men man får väl se under hösten, jag kanske börjar klättra på vägarna. Men nu känns det tveksamt. Spela på lägre nivåer då?

– Det är folk som ringt, men jag har inget supersug. Jag har bara spelat på hög nivå och vet inte om division 2 är något för mig. Spelar jag vill jag nog spela med och mot de bästa.

Närmare 300 poäng

Det blev totalt sex säsonger i svartgult och närmare 150 mål och nästan lika många assist. En fin tid för Hagberg som blev lite som en galjonsfig­ur med sitt starka supporters­kap för klubben och sitt stora hjärta.

Både med- och motgångar har upplevts.

– Jag är nöjd med min tid i Gnaget måste jag säga. Första året kom vi ju till semi och hade ett jäkla gäng. Kim Nilsson, Patrik Åman i mål. Med flera.

– Senare år har det varit lite tuffare med degraderin­g och sämre ekonomi. Det är tufft med elitinneba­ndy i Stockholm. Jag hoppas att AIK går upp snabbt till där dom hör hemma. Om inte i år så nästa.

Det blev åtta säsonger i SSL med CaperioTäb­y och fem med AIK (plus en allsvensk). Under karriären blev det inget guld men ett gäng silver: två i SSL (båda med Täby) och två i VM.

– Jag hade gärna haft något guld, såklart. Det hade varit sjukt kul med SM-guld med AIK, det hade varit galet skönt.

Nu börjar en annan tid för Hagberg.

– Ja, det är ju lite konstigt och vemodigt. Varje augusti de senaste 20 åren har man förberett sig för att spela innebandy på hög nivå.

– Jag är ju van att säga att jag spelar innebandy i AIK:s a-lag. Nu spelar jag fotboll i Vällingsby­s veteraner, ha ha. Ett snabbt steg.

Det fanns inget riktigt att kräma ur längre tyvärr. Känner inget sug.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? LYCKÖNSKNI­NGAR. Patrik Hagberg håller tummarna att hans AIK snart är tillbaka i SSL där de hör hemma: ”Hoppas de går upp denna säsongen eller nästa”.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM LYCKÖNSKNI­NGAR. Patrik Hagberg håller tummarna att hans AIK snart är tillbaka i SSL där de hör hemma: ”Hoppas de går upp denna säsongen eller nästa”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden