Mitt i Solna

Inför EM-kvalet i fotboll: Oddsen talar för Sverige

Avgörande matcher väntar mot Malta och Spanien

-

Fyra omgångar återstår i EM-kvalet och i Sveriges grupp har Spanien ett järngrepp om förstaplat­sen efter sex raka segrar.

De två bästa lagen från varje grupp går vidare till EM-slutspelet – och det är andraplats­en som är nyckeln till svenskt avancemang. Spelbolage­t Coolbet reder ut förutsättn­ingarna inför de kommande matcherna. Spanien har gjort rent hus i kvalgrupp F och kan bli klara för EM redan nu på lördag förutsatt att de vinner mot Norge – och att Färöarna tar poäng mot Rumänien. Därefter väntar en ny chans till avancemang i matchen mot Sverige som spelas redan nu på tisdag.

För Sveriges del är det först och främst andraplats­en som hägrar, och en eventuell vinst mot Malta i helgen förbättrar givetvis chanserna till avancemang ytterligar­e.

Därefter väntar Spanien – och där får varje poäng ses som ett lyckat resultat.

Det största hotet om andraplats­en är Rumänien, men vi kan heller inte räkna bort våra grannar från väst – Norge. Oddssättar­na på Coolbet förklarar varför Sverige är favoriter att säkra avancemang­et:

“Sverige har fått resultaten med sig tidigare under kvalet, och nu återstår ett tacksamt spelschema. Malta och Färöarna måste ses som mycket bra chanser till tre poäng, sen kommer bortamatch­en mot Rumänien i november med största sannolikhe­t bli helt avgörande.

Skulle Sverige missa avancemang från gruppen finns fortfarand­e hopp om att säkra en plats i EM-slutspelet via Nations League som spelas våren 2020. “

Spela på matchen

För att krydda på dramatiken ytterligar­e erbjuder just nu Coolbet ett kval-erbjudande där alla nya spelare får 500 kr i bonus.

 ??  ?? TVÅ EM-KVALMATCHE­R. Går Sverige vidare till EM-slutspelet? Oddsen hittar du på coolbet.com.
TVÅ EM-KVALMATCHE­R. Går Sverige vidare till EM-slutspelet? Oddsen hittar du på coolbet.com.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden