Mitt i Solna

AIK:s damer är femma i ”halvtid”

- Anders Ekström

Drygt halva SDHL är avklarad och AIK ligger femma. Hittar hockeydame­rna mer jämnhet framöver tror coachen Cipparone på ett ytterligar­e lyft.

Efter två svajiga bortaturné­er (en seger av fyra möjliga) var AIK tillbaka på rätt spår hemma i Stockholm. Först 1–0 mot Linköping i Solna och därpå 2–1 mot Djurgården, på Hovet, efter straffar.

Med 20, av 36, spelade omgångar ligger Gnaget femma i SDHL.

– Överlag bra hittills tycker jag och vi är bättre än förra säsongen. Vi har visat flera gånger att vi kan tävla mot topplagen, säger huvudträna­ren Jared Cipparone.

Vad är du mest nöjd med hittills?

– Att vi är mer av ett lag nu än förra säsongen. Jag tycker att alla som var med då har blivit bättre och utvecklats i alla moment. Vår vinnar-attityd har också blivit bättre liksom ledarskape­t i gruppen och träningen överlag. Kurvan går åt rätt håll.

Jared efterlyser dock mer jämnhet i matcherna.

– Ja, det har varit ett problem i vissa matcher och

medfört poängtapp. Det är bättre än förra året men inte helt bra än.

Hur jobbar ni för att undvika dippar?

– Att resa sig efter en svag period i en match är svårt. Men vi försöker hela tiden att jobba på det mentala och pratar mycket internt om det. Vi måste hitta ett sätt att inte förlora när vi inte spelar bra.

Vad säger du om andra halvan?

– Ligan är extremt tight, det finns inga dåliga lag. Därför bli jämnheten extra viktig. För oss är det viktigt att fortsätta jobba på vårt. Varje vecka, varje dag. Inte titta tabellen utan se vilka steg vi som lag ska och måste ta.

– Det är tre viktiga matcher innan nyår och vi vill avsluta året med en bra känsla. Att blicka mot slutspel är för tidigt, först och främst ska vi ta oss dit och sedan var så redo som möjligt när vi väl är där.

bra hittills tycker jag och vi är bättre än förra säsongen.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? FORMSTARK. Jared Cipparones AIK tog två raka segrar den gångna helgen och har fin form inför årets tre sista matcher.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM FORMSTARK. Jared Cipparones AIK tog två raka segrar den gångna helgen och har fin form inför årets tre sista matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden