Mitt i Solna

Det vill unga ha på nya fritidsgår­den

Snart ska ungdomsgår­den Black Sheep flytta från industriom­rådet till Hagalundsv­ägen. Vi tog ett snack med ungdomarna om vad de vill kunna göra på sitt nya häng.

- Jonas Månsson 070-787 20 73 jonas.mansson@direktpres­s.se

Ungdomsgår­den Black sheep är inne på sista månaderna. I alla fall när det gäller lokalerna i Hagalunds industriom­råde, där de har huserat de senaste åren.

Bakgrunden är att verksamhet­en har ett rivningsko­ntrakt för lokalen. Den ska nämligen rivas när tunnelbana­ns nya gula linje byggs på området.

I stället flyttas verksamhet­en några hundra meter bort, till Hagalundsv­ägen och väntas slå upp dörrarna efter sommaruppe­hållet, något vi skrev om i förra veckan.

Några flitiga besökare av Black sheep är Mohammad Javid, 17, Mohammad Hosseini, 18, Angelina Becliovska, 18 och Diana Mircevska, 16.

– Vi kommer hit och spelar fotbollssp­el, kollar på film, spelar gitarr och musik, säger Mohammad Javid.

Kompisen Mohammad Hosseini vet vad som skulle locka honom till ännu fler besök i den nya lokalen.

– Jag skulle vilja ha biljardbor­d, det är roligt. Sedan skulle jag även vilja ha rum att spela X-box i, säger han.

Suget efter biljard tror ungdomarna att fler delar.

– Jag brukade vara på Solna ungdomscaf­é när det låg i Solna centrum. Där var det jättemånga som ville spela och det kunde vara kö för att få spela, säger hon.

Angelina Becliovska har även fler önskemål.

– Jag tycker om att fota och skulle gärna ha en fotostudio, säger hon.

Bättre för tjejer

Ungdomarna känner till flyttplane­rna och läget för den nya lokalen blir ett lyft, menar Angelina Becliovska.

– Som tjej är det inte så kul att gå här, när det är mörkt. Jag tror att det kommer komma fler sen eftersom det blir lättare att ta sig dit för de flesta, säger hon.

För Diana Mircevska är det viktigt hitta en yta att sitta ostört på i nya lokalerna.

– Jag gillar mindre rum så att man kan hänga lite avskilt, säger hon.

Mohammad Javid håller med.

– Små rum vill jag ha så att man kan gå undan lite, säger han.

Politiker och tjänstemän har lovat att lyssna och ta till sig av de önskemål och synpunkter som framförs av de tilltänkta besökarna.

En effekt av flytten är även att verksamhet­en delas upp i två åldersgrup­per. Yngre ska istället hänga i andra redan befintliga lokaler i kommunen. I den nya Black Sheeplokal­en blir målgruppen 16 till 19 år. Det tycker Angelina Becliovska är bra.

– Från 16 år och uppåt är bra, men max upp till 20 tycker jag. Många i den här åldern kan ha behov att komma bort hemifrån ibland, säger hon.

Jag tycker om att fota och skulle gärna ha någon fotostudio

 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? BESÖKARE. Angelina Becliovska, Mohammad Javid, Mohammad Hosseini och Diana Mircevska gillar att besöka Black sheep.
UMGÅS. Mohammad Hosseini, Angelina Becliovska, Mohammad Javid och Diana Mircevska tycker att Black sheep är en bra möteplats för äldre tonåringar.
FOTO: JONAS MÅNSSON BESÖKARE. Angelina Becliovska, Mohammad Javid, Mohammad Hosseini och Diana Mircevska gillar att besöka Black sheep. UMGÅS. Mohammad Hosseini, Angelina Becliovska, Mohammad Javid och Diana Mircevska tycker att Black sheep är en bra möteplats för äldre tonåringar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden