Mitt i Solna

Planerad skolresa till Kina är inställd

- Jonas Månsson 070-787 20 73 jonas.mansson@direktpres­s.se

ULRIKSDAL

Elever och lärare gladdes åt vårens skolresa till Kina. Nu tvingas de stanna hemma på grund av risken att smittas av coronaviru­set.

Den årliga utbytesres­an till Kina var planerad till den 15 maj. Problem med coronaviru­s gör nu att elever och lärare från Ulriksdals­kolan tvinga stanna hemma, något Mitti var först med att rapportera om.

En försiktigh­etsåtgärd, menar skolans rektor Conny Lindberg.

– Det är efter rådande omständigh­eter med coronaviru­set och vi tar inga risker, säger han.

Skolan har informerat Nyligen gick ett informatio­nsmejl ut från skolan om beslutet.

– Vi har skickat det till all personal, alla föräldrar och alla berörda, säger han.

Beslutet att ställa in resan togs i samråd av Conny Lindberg, resans projektled­are Susanna Sjögren, förvaltnin­gsledning på barn- och utbildning­sförvaltni­ngen, Universite­tsoch högskolerå­det och kinesiska samarbetsp­artners.

Conny Lindberg har inte upplevt någon kritik bland eleverna som blir utan den planerade resan.

– Det har varit ganska lugnt och de har full förståelse, säger han.

Myndighete­n Universite­tsoch högskolerå­det är de som står bakom utbytespro­jektet. De har gett skolan möjlighet att skjuta upp resan ett år. Det kommer dock innebära att större delen av eleverna som skulle ha åkt i år inte kan delta eftersom de då har slutat nian och lämnar skolan.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG ?? UTBYTE. Ulriksdals­skolan hade planerat en resa till Peking. Den ställs nu in efter cornavirus­et spridning.
FOTO: LEIF OLDENBURG UTBYTE. Ulriksdals­skolan hade planerat en resa till Peking. Den ställs nu in efter cornavirus­et spridning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden