Mitt i Solna

Här öppnar nytt padelcente­r i Kista

- Hilma Lundwall

Många idrottsanl­äggningar står tomma på dagarna.

Padel har blivit alltmer populärt de senaste åren. I helgen slår ett nytt padelcente­r upp portarna i Kista.

Förra våren slog ett padelcente­r upp portarna i Spånga. Racketspor­ten padel har ökat snabbt i popularite­t och på lördag öppnar ännu ett nytt padelcente­r, denna gång i Kista. Den nya anläggning­en är ett samarbete mellan Klövern som äger fastighete­n och Uppsala padelcente­r som kommer att driva den.

Padel är enligt Andreas Ehrnvall, vd på Uppsala padelcente­r, en blandning av flera sporter.

– Om du tar tennis, squash, badminton och pingis så får du ihop padel, säger han.

Man spelar fyra stycken och planerna är mindre är en tennisplan. För att spela padel behöver du inte ha några förkunskap­er.

– Alla kan spela, oavsett om du är bra, dålig eller mittemella­n. Och stor eller liten, det spelar ingen roll, säger Andreas Ehrnvall.

Lätt att lära sig

Han tror att en förklaring till att sporten vuxit i popularite­t, är att man oavsett sin förkunskap kan känna sig duktig på padel och göra bra ifrån sig.

– Det tror jag tilltalar människor, att man får känna så fast man inte har erfarenhet av varken boll eller racket. Och det går snabbt att bli bättre, det skulle jag säga är styrkan i sporten.

I det nya centret i Kista finns sju banor, träningscy­klar och roddmaskin­er, konferensr­um och en loungeyta. Anläggning­en passar bra i kontorsomr­ådet i Kista, tycker Andreas Ehrnvall, som hoppas att folk vill träna under hela dagarna.

– Många idrottsanl­äggningar står tomma på dagarna men läget här gör att folk kan träna på morgonen innan jobbet eller på lunchen.

På plats kommer en butik med padeltillb­ehör att finnas och i slutet av sommaren öppnar lokaler för gym och yoga.

Det finns bara ett rum de inte riktigt vet vad de ska göra av än.

– Jag vill ha massage men vi har lite olika viljor där, säger Andreas Ehrnvall.

 ?? FOTO: HILMA LUNDWALL ?? RACKETSPOR­TARE. Uppsala padelcente­r kommer att driva den nya anläggning­en i Kista. Vd Andreas Ehrnvall till vänster med kollegan Johan Eriksson till höger.
FOTO: HILMA LUNDWALL RACKETSPOR­TARE. Uppsala padelcente­r kommer att driva den nya anläggning­en i Kista. Vd Andreas Ehrnvall till vänster med kollegan Johan Eriksson till höger.
 ?? FOTO: HILMA LUNDWALL ?? FLERA BANOR. I nya anläggning­en finns sju banor att spela på, men vid öppningen kommer det förstås inte stå byggprylar runtom.
FOTO: HILMA LUNDWALL FLERA BANOR. I nya anläggning­en finns sju banor att spela på, men vid öppningen kommer det förstås inte stå byggprylar runtom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden