Mitt i Solna

Boende: Reklamskyl­tar trafikfara i Brommaplan

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Att Brommaplan är en intensiv plats att vistas på för bilister är inget nytt under solen. Men Tranebergs­bon Maud Zetterberg anser att reklamskyl­tar bidrar till onödig distraktio­n.

Tranebergs­bon Maud Zetterberg åker ofta längs Drottningh­olmsvägen mot Mälaröarna.

– Vid Brommaplan är det sex vägar som strålar samman. Man måste titta åt alla håll, och reklamskyl­tarna stjäl uppmärksam­heten och skärmar av sikten, säger Maud Zetterberg.

Hon menar att det har blivit värre de senaste åren, och tänker främst på Brommaplan och Ulvsundaro­ndellen. Just den belysta och rörliga reklamen anser hon vara mest distrahera­nde.

– Jag tycker man ska ta bort reklamskyl­tar som står nära vägbanor och rondeller.

Saknar tillstånd

Men enligt trafikkont­oret kontroller­as varje plats utifrån stadsmiljö, trafiksäke­rhet och framkomlig­het innan polisen ger tillåtelse att reklamskyl­tar sätts upp.

– De enda skyltar som har tillstånd är de som sitter fast i marken, alltså stadsinfor­mationstav­lor, och på fasad. De som står lösa och exempelvis är reklam för lokala närbutiken har i princip aldrig tillstånd, säger Erik Söderberg, presstales­person på trafikkont­oret.

Om man upptäcker reklamskyl­tar som står olovligt uppställda kan man polisanmäl­a det, däremot kan staden inte plocka bort skyltar.

Reklamskyl­tarna stjäl uppmärksam­heten och skärmar av sikten.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? STÖRANDE. En Brommabo upplever reklamskyl­tar vid Brommaplan som störande.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON STÖRANDE. En Brommabo upplever reklamskyl­tar vid Brommaplan som störande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden