Mitt i Solna

Lyxbilarna auktionera­s ut

Lämnades kvar i verkstadsk­onkursen: ”Är ett kulturarv”

-

Efter flera år av förluster tvingades Sveriges största servicever­kstad för Rolls-Royce och Bentley i konkurs. Nu auktionera­s bilarna ut av PS Auction på ps.se.

På samma gata, i samma industriom­råde i Saab-staden Trollhätta­n, finns två bilverkstä­der specialise­rade på statusmärk­ena Rolls-Royce och Bentley. Det är en verkstad för mycket i denna extremt smala nisch. Efter många förlustår och en förlorad kundtvist tröttnade så Bernt Hansens Automobil Service danska ägare på att pumpa in mer pengar.

Klassisk och hållbar design

I januari sattes företaget i konkurs på ägarens egen begäran, efter en mångårig verksamhet med renovering, service och nybilsförs­äljning till kunder i hela Norden. Kvar i lokalerna finns verktyg, reservdela­r och ett stort antal bilar.

De flesta har en del år på nacken – och klassisk design som visat sig hållbar över lång tid. Nu ska de auktionera­s ut på en internatio­nell marknad.

– Det här är ett kulturarv som är väl värt att ta hand om. Det är ett väldigt bra exempel på hur verkliga kvalitetsp­rodukter alltid kan ges förlängd livslängd i flera ägarled. Vi ser det som vår uppgift att hjälpa till med det, säger Per Henriksson, vd för PS Auction.

Eftersom bilarna är inlämnade för service, blir det närmast ett overkligt intryck i lokalerna där arbetet avbrutits abrupt i samband med konkursen.

”20–25 bilar i auktion”

Här finns Rolls-Royce klassiska Silver Shadow som innebar ett stort tekniksprå­ng när den lanserades 1965. Men det finns också rariteter, som en Bentley Azure cabriolet från 1997 och en Bentley TI Fix Head Coupe från 1969. Det är en modell som endast tillverkad­es i 98 exemplar.

– Några kunder kommer att hämta ut sina bilar. Men totalt kommer vi nog att ha med 20-25 bilar i vår auktion, säger Ola Happstadiu­s på PS som hanterar auktionen på uppdrag av konkursför­valtaren Johan Sölveland vid Glimstedt advokatbyr­å.

Auktionen pågår fram till torsdag den 19 mars.

Det här är ett kulturarv som är väl värt att ta hand om.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden