Mitt i Solna

Här får alla känslor plats på parets staket i Duvbo.

- Jonny Andersson 070-7870813 jonny.andersson@direktpres­s.se

Människor i alla åldrar har senaste veckorna stannat till och skrivit eller läst hälsningar längs med ett tomtstaket i Duvbo. Bakom initiative­t står konstnärsp­aret Lis Rohlin och Johan Westin.

Konstnärsp­aret Lis Rohlin och Johan Westin hade som många andra otaliga tankar kring coronaepid­emin när de fick en idé.

– Vi insåg tillsamman­s att vi ville göra något. Men någon vision om vad idén skulle leda till hade vi inte, säger Lis Rohlin.

Paret landade i att låta sitt staket utanför villan i Duvbo bli en plats för människor att lufta sina tankar och känslor på. Längs med tomtens staket satte de upp plankor, papperslap­par och pennor. Tanken är att förbipasse­rande kan stanna till och skriva några rader.

Att pennorna vajar i vinden ser Lis som en viktig del i installati­onen.

– Det ger lite liv.

Hoppfullt

Texterna på brädorna ingjuter hopp om en ljusare framtid. Flera uttrycker att det ska gå över, bli bättre och uppmuntrar alla med att de ska ta vara på sig själva och sina anhöriga.

– Jo, vi tycker att texterna ger uttryck för att det finns hopp. Kärlek och omtanke, säger Johan Westin samtidigt som Lis visar en av de senaste texterna för en granne som rastar hunden.

– Alla har rädslan, ångesten, men det här blir som en dialog och många blir glada av vad de läser, fortsätter Johan.

Om Lis eller Johan befinner sig på tomten händer det att passerande vill prata av sig en stund.

– Alla behöver det, säger Lis.

Torkat texter

Paret har fått plocka ner lappar för att bereda plats få nya. Trots att Johan och Lis, efter senaste regn- och stormvädre­t, försökte torka lappar med frottéhand­dukar kunde inte alla räddas. Allt är dock fotodokume­nterat av Johan som är fotograf.

Vad de i efterhand ska göra av dikter, ritade påskägg och hälsningar är en levande fråga. De vet inte än.

Lis tar några steg och pekar på en lapp som ett barn skrivit.

– Barnen är väldigt raka. De skriver precis vad de känner och tänker, säger hon.

Som i önskan: ”Jag vill att alla sjukdomar ska försvinna”.

Vi insåg tillsamman­s att vi ville göra något. Någon vision om vad idén skulle leda till hade vi inte.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Många barn har skrivit meddelande­n på lapparna utmed Lis Rohlins och Johan Westins staket i Duvbo.
POESIPLANK. Lis Rohlin och Johan Westin i Duvbo har skapat en plats för förbipasse­rande att skriva ner sina tankar kring i coronatide­r. Omkring 250 lappar har skrivits så här långt.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FOTO: MIKAEL ANDERSSON Många barn har skrivit meddelande­n på lapparna utmed Lis Rohlins och Johan Westins staket i Duvbo. POESIPLANK. Lis Rohlin och Johan Westin i Duvbo har skapat en plats för förbipasse­rande att skriva ner sina tankar kring i coronatide­r. Omkring 250 lappar har skrivits så här långt.
 ??  ?? TANKAR.
TANKAR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden