Mitt i Solna

Idrottsför­eningar får bidrag i förskott i vår

- Ella Söderberg 073-600 69 31 ella.soderberg@direktpres­s.se

Årligen delar Svenska spel ut flera hundra miljoner kronor till ungdomsidr­otten i Sverige. På grund av coronakris­en delar man nu ut en förskottsu­tbetalning.

Ungdomsidr­otten behöver allt stöd den kan få i detta läge.

Via initiative­t Gräsroten har Svenska spel de senaste sju åren delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidr­otten i Sverige. Vanligtvis sker en årlig utbetalnin­g sent på hösten, men för att stötta upp föreningar som har det kämpigt i och med coronaviru­set, har man bestämt sig för att dela ut en förskottsu­tbetalning.

Det innebär att 384 föreningar i Stockholms län får dela på 3,3 miljoner. Allra mest får Hammarby IF Fotbollsfö­rening, som får cirka 340 000 kronor, Djurgården­s IF FF som får 290 000 kronor, AIK FF som får 271 651 kronor och AIK Ishockeyfö­rening som får 235 922 kronor. Idrottsmäs­sigt är det fotbollen som tilldelas mest pengar, följt av hockeyn och handbollen.

Många har tappat intäkter Men även Solna SK och AIK

IBF får en del av kakan, cirka 17 000 kronor respektive 16 500 kronor.

Längre ner på listan finns Råsunda IS och AIK BF som får 6 500 kronor respektive 3000 kronor.

– Det här är en positiv nyhet. Många idrottsför­eningar har tappat intäkter till följd av Corona-pandemin och ungdomsidr­otten behöver allt stöd den kan få i detta läge, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrott­sförbundet, i ett pressmedde­lande.

Senare i höst delas resten av pengarna ut som vanligt.

 ?? FOTO: KAROLINE MONTERO ARAYA ?? BIDRAG. IF Brommapojk­arna får ekonomiskt stöd i krisen.
FOTO: KAROLINE MONTERO ARAYA BIDRAG. IF Brommapojk­arna får ekonomiskt stöd i krisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden