Mitt i Solna

STÖTTA DIN LOKALA TIDNING!

-

Jag tänker inte hymla – det är allvar nu. Coronaviru­set slår inte bara mot liv och hälsa, restaurang­er och industrier; det slår också mot demokratin och det fria ordet.

Samtidigt har det i modern tid aldrig varit viktigare att nå ut till alla med oberoende och saklig journalist­ik och samhällsin­formation – oavsett om läsaren har tillgång till prenumerer­ade tidningar eller inte. För i takt med att coronaviru­set sprider sig över landet blir det uppenbart att det handlar om en kris för hela samhället.

Ibland får jag frågan om varför lokala gratistidn­ingar är så viktiga och lite slentrianm­ässigt säger jag: I en värld där du vaknar upp och genast får reda på allt som president Trump gjort medan du sov är det bara vi som har koll på varför de grävt upp ditt lokala torg. Slentrianm­ässigt, men inte desto mindre sant. För det ÄR vi som har koll där ingen annan har det. Och tack vare att vi är gratis når vi, precis som corona, verkligen alla. Ursäkta jämförelse­n, men det har vi faktiskt gemensamt.

I en värld där du vaknar upp och genast får reda på allt som president Trump gjort medan du sov är det bara vi som har koll på varför de grävt upp ditt lokala torg.

Våra journalist­er jobbar i detta nu stenhårt med att ge er lokala nyheter varje vecka i brevlådan och dagligen på webben. Men till skillnad från prenumerer­ade tidningar har vi inte några läsarintäk­ter. Vår enda intäktskäl­la är våra annonsörer och det är de som möjliggör att Du får våra tidningar fyllda av lokal journalist­ik – helt gratis – hem i brevlådan.

Och sällan har uttrycket ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något” varit mer passande. Det är upp till dig och mig att rädda den lokala journalist­iken och våra lokala företag och se till att behålla så många jobb som möjligt.

Jag vädjar nu till dig att gynna lokala butiker, restaurang­er och andra företag i din närhet genom att handla lokalt. Några av dem annonserar här i tidningen, andra har helt enkelt inte ekonomi på grund av att corona slagit så hårt mot deras verksamhet­er.

Men deras olycka blir också vår. Inga annonser – ingen lokal journalist­ik. Här kan du dock göra skillnad och hjälpa också din egen tidning genom krisen. Du kan nu stötta lokal journalist­ik från Direktpres­s genom att swisha ett bidrag till 123 486 82 12 eller scanna QR-koden här nedan med din mobiltelef­on. (Mottagare: Direktpres­s) För tillsamman­s ska vi fixa det här! Joakim Fransson, Chefredakt­ör för Direktpres­s 34 lokala gratistidn­ingar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden