Mitt i Solna

Han får se sitt 69:e Elitlopp från soffan.

- Jonny Andersson

SUNDBYBERG

Han har försökt lirka med Solvallas sportchef och haft förhoppnin­gar om att bli tillfällig hästskötar­e, men i år får Kjell ”Checca” Lindholm inte se Elitloppet på plats.

På söndag avgörs 69:e upplagan av Elitloppet. 84-årige Kjell Checca Lindholm har sett samtliga föregående.

Han tillhör en riskgrupp för att drabbas av covid-19. Dessutom genomförs tävlingsda­gen utan publik, vilket tvingar honom att följa sändningen från bostaden i Storskogen.

– Ett helsike. Men inte mycket att göra åt, säger Checca.

Letat kryphål

Föga förvånande har han letat kryphål. Han har fört samtal med Anders Malmrot, sportchef på Solvalla, om att trots allt få se tävlingarn­a på plats. Travtränar­en Stefan Melander, god vän till Checca, har även försökt skapa en roll som tillfällig hästskötar­e. Personalen är de enda som får vistas på banområdet.

– Jag förstår att Malmrot inte kan göra undantag för mig. Det är som det är och som 84-åring är det inte aktuellt att jag är vakt. Jag hade en tanke på att ta mig till slänten utanför banan, bakom trähästen, men man ser egentligen ingenting därifrån.

Medverka på Youtube

Hans söndag ska dock kryddas med ett uppdrag. Kjell Checca Lindholm är en god historiebe­rättare och ska vara med i en Youtubesän­dning som leds av artisten Little Jinder, traventusi­ast sedan ett drygt år.

Checca ska via telefon bistå med känslor och anekdoter. Säkert även speltips. – Hur upplägget ser ut får jag veta mer om i veckan. Men minnen och historier... jo, det har jag ju några, säger Checca och skrattar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden