Mitt i Solna

Sumpankill­ar vill skapa framtidstr­o i kristider

- Jonas Månsson 070-787 20 73 jonas.mansson@direktpres­s.se

ÖR/SUNDBYBERG

Hjälpas åt och försöka att hålla modet uppe i kristider. Det vill två Sundbyberg­sbor och en lång rad kända profiler uppmana till genom en Youtubevid­eo.

När stora delar av samhället sattes på paus ville Moe Lahmar och Burrel Gubetini, bosatta i Ör, bidra till hopp, framtidstr­o och gemenskap. Verktyget blev Youtubevid­eon ”En tid bortom pandemin”.

– Vi jobbar båda som ungdomskoo­rdinatorer och har gjort film förut där vi har pratat om mobbning och psykisk ohälsa, säger Moe Lahmar, producent och projektled­are.

Filmen, där killarna själva medverkar handlar bland annat saker och status betyder i relation till effekterna av coronaviru­set.

Förutom berättarrö­sten, som görs av artisten ”Tecnicalit­et”, framförs en nyskriven version av Roger Pontares låt ”När vindarna viskar mitt namn”. Den sjungs av Sannah Sae.

– Den låten var ett sätt att nå en liten äldre publik, säger Moe Lahmar.

En lång rad kända profiler har ställt ställt upp. De flesta av dem är bekanta med Moe Lahmar och Burrel Gubetini sedan tidigare. Bland några av de som medverkar finns fotbollspr­offset Jonna Andersson, proffsboxa­ren Erik Skoglund, artisterna Samir Badran, Viktor Frisk och Emil Assergård samt influencer­na Margaux Dietz och Nicci Hernestig.

– De har själva fotat och spelat in filmer och skickat till oss, säger Moe Lahmar.

Moe Lahmar och Burrel Gubetini har startat en Youtubekan­al med just nu har två filmer.

– Det har varit kul och vi kommer att fortsätta.

 ?? FOTO: SEBASTIAN BJERNESKÄR ?? Sök på ”En tid bortom pandemin” på Youtube (gjord av Moe & Burrel).
FILMAT. Moe Lahmar och Burrel Gubetini har nyligen släppt en youtubevid­eo där de manar till samarbete och hoppfullhe­t under pandemin.
FOTO: SEBASTIAN BJERNESKÄR Sök på ”En tid bortom pandemin” på Youtube (gjord av Moe & Burrel). FILMAT. Moe Lahmar och Burrel Gubetini har nyligen släppt en youtubevid­eo där de manar till samarbete och hoppfullhe­t under pandemin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden