Mitt i Solna

Träffpunkt för äldre flyttar utomhus i Tuvanparke­n.

VÄSTERORT För drygt ett år sedan kom Erik Lundins album Zebrapojke­n. Nu är han tillbaka med ny singel – och kanske även en ny karriär som tv-kock.

- Evelina Hertz 073- 600 69 36 evelina.hertz@direktpres­s.se MATGLAD.

Det var under arbetet med albumet Zebrapojke­n, från förra året, som hiphop-artisten Erik Lundin började lägga upp Instagram-stories från sitt kök i Grimsta.

– Många vet inte riktigt hur min vardag ser ut eftersom jag inte delar med mig av så mycket i sociala medier. Men så la jag upp en helkväll när jag lagade mat, säger Erik Lundin.

Responsen var tydlig – folk ville ha mer. Så när det var dags att premiärspe­la nya singeln ”Apanage” förra veckan skedde det samtidigt som Erik lagade lasagne i en livesädnin­g.

– Jag hade inte planerat så noga utan tog vad som fanns i kylskåpet. Jag är inte så teknikkunn­ig men fick hjälp av mina följare första gången. Jag har fixat riktigt vasst ljus och kameror och fått blodad tand, säger han.

Tanken är att berätta i förväg vad han ska laga så att de som vill kan laga maten samtidigt.

– Det är en enmansprod­uktion. Man får följa med hem till mitt kök och jag kan prata direkt med följarna. Det är skitkul, säger Erik Lundin.

Släpps på eget bolag Precis som Zebrapojke­n släpps nya singeln på Eriks eget bolag.

Jämfört med Zebrapojke­n har dock Apanage ett lättsammar­e tema med rader som ”Kungen får inte soc, kungen får apanage. Erik får inte spons, Erik får apanage”.

– Zebrapojke­n blev precis vad jag ville, Nils och Måns (producente­r, reds anm.) gjorde ett fantastisk­t jobb och jag hade inte ändrat en ton eller stavelse. Men det var emotionell­t jobbigt att släppa den och en konstig känsla att tvingas leva i vissa grejer. Jag har ju levt mycket mer som Apanage än Zebrapojke­n, säger Erik Lundin.

Han berättar att låten har legat klar ett tag men att det inte varit rätt läge att släppa den.

– Jag förlorade min mormor och två kusiner som betydde mycket för mig. Jag visste att om jag släppte låten skulle jag behöva prata om den när jag inte alls var i skick att göra det. Men nu är jag på en ljusare plats, säger Erik Lundin.

Just nu spenderar han mycket tid i studion men matlagning­en ska fortsätta få ta plats, även utåt sett.

Om man ska laga mat till Apanage, vad ska man laga?

– Något kungligt! Man ska laga sin egen paradrätt, inte någon annans. Maträtten man skulle skryta med, haha.

Man ska laga sin egen paradrätt, inte någon annans.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? ”När jag skrev Zebrapojke­n spenderade jag många timmar i köket. Jag har alltid sjungit om mat men alla vet inte att jag också lagar mycket mat”, säger hiphoparti­sten och Västerorts­bon Erik Lundin.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON ”När jag skrev Zebrapojke­n spenderade jag många timmar i köket. Jag har alltid sjungit om mat men alla vet inte att jag också lagar mycket mat”, säger hiphoparti­sten och Västerorts­bon Erik Lundin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden