Mitt i Solna

Så kan Solnas unga roa sig på hemmaplan.

SATSNING. Kommunen ordnar aktivitete­r för unga

- Jonas Månsson 070-787 20 73 jonas.mansson@direktpres­s.se

SOLNA

Sommarlov och semester på hemmaplan väntar många i år. I Solna ordnas många gratis aktivitete­r för barn och unga.

Solnas unga ska inte riskera att ha tråkigt i sommar. Staden satsar därför på massa aktivitete­r som kan göras ute och med avstånd till andra. Allt är gratis, men kan kräva föranmälan.

– Vi kommer vara ute i olika områden och uppmuntra till rörelse och även kulturakti­viteter om man hellre vill ha det lite softare, säger Katarina Påhlman, chef på kultur- och fritidsför­valtningen.

Mobil fritidsver­ksamhet Vasalunds IF håller i en mobil fritidsver­ksamhet för unga under sommaren. De åker runt till olika platser i Solna och med sig har de basketkorg­ar, mini-pitch och andra aktivitete­r.

Var: Bergshamra, Bagartorp, Hagalund, Huvudsta.

För info om vilka veckor och tider som gäller, se stadens hemsida.

Vi kommer vara ute i olika områden och uppmuntra till rörelse och även kulturakti­viteter om man hellre vill ha det lite softare.

Sommarbok för lässugna Författare­n Ylva Hällén är med när Sommarboke­n drar igång. Det bjuds på glassfika, pyssel och en massa bra boktips. Sommarboke­n passar barn från cirka sex år och uppåt. Begränsat antal deltagare på kick-offen, anmälan görs på solna.se/bibliotek.

När: Måndag 15 juni klockan 13-15.

Var: Skytteholm­sparken.

Författarb­esök Författare­n Ingela Korsell berättar om PAX-serien och mystiska väsen. Besökarna får fråga allt de vill veta om nordisk folktro och lära sig allt om troll, mylingar och maror. Från 8 år, begränsat antal deltagare. Anmälan till: bergshamra.biblioteke­t@solna.se När: Tisdag 16 juni klockan 15-17.

Var: Bergshamra bibliotek.

Dansa loss i parken

Gratis dans väntar vid flera tillfällen i sommar. I Kulturpark­en utanför Solna kulturskol­a kan du prova på dans med gästlärarn­a Bea och Jocke. Alla barn och ungdomar är välkomna

När: 22 juni – 2 juli och 3 augusti – 14 augusti.

Var: Solna kulturskol­an, Blomgatan 3.

Ta ett dopp Utomhusbas­sängerna i Huvudsta och Bergshamra öppnar igen för säsongen 15 juni.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? RENOVERAT. Huvudstaba­det har fräschats upp inför sommaren.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON RENOVERAT. Huvudstaba­det har fräschats upp inför sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden