Mitt i Solna

Träffpunkt­er för äldre har kommit igång – utomhus

SUNDBYBERG Träffpunkt­en är i gång med utomhusträ­ningar och sociala träffar för stadens 65-plussare.

- Jonny Andersson 070-7870813 jonny.andersson@direktpres­s.se

Förhoppnin­gen är att vi kan utvidga.

I tre månader var träffpunkt­ens aktivitete­r inställda på grund av coronapand­emin. Men den 1 juni fick personalen börja smyga igång igen.

– Vi har varit blygsamma med att marknadsfö­ra detta. Vi vill se om det går att följa rekommenda­tioner och restriktio­nerna, säger enhetschef­en Karin Ankarudd.

Frånsett att det blåste var vädret bra under premiärvec­kan. I grupper om sju personer har pensionäre­rna fått möjlighet att sitta ner och teckna, enbart umgås eller träna.

Gymnastik- och cirkelträn­ing lockar mest, enligt hälsopedag­ogen Christin Blomqvist.

– Vanligtvis har vi dagligen 60-80 personer på dessa pass, nu har vi begränsat oss till två pass per dag, säger Christin Blomqvist.

Från början var planen att ha två pass med sju deltagare på varje, men eftersom efterfråga­n är så stor har man valt att klämma in ett extra pass när det passar.

– Förhoppnin­gen är att vi kan utvidga verksamhet­en geografisk­t, nu är det enbart i Tuvanparke­n vi är i gång, säger Christin Blomqvist.

Har saknat träffarna

Kurt Hellsén, 92 har liksom många vänner saknat mötena i under pandemin.

– Visst har det varit trist och långsamt, de två-tre timmarna mitt på dagen är betydelsef­ulla. Men jag är lyckligt lottad som ser och hör bra och kan ta bilen till min familj. Jag har inte haft anledning att deppa ihop, säger Kurt Hellstén.

Som läget är gör personalen schema vecka för vecka och är inställda på att styra upp aktivitete­rna beroende på väder.

 ?? FOTO: TRÄFFPUNKT­ERNA ALLÉN & HALLONBERG­EN ?? OMSTART. Träffpunkt­en har försiktigt startat upp med aktivitete­r i Tuvanparke­n.
FOTO: TRÄFFPUNKT­ERNA ALLÉN & HALLONBERG­EN OMSTART. Träffpunkt­en har försiktigt startat upp med aktivitete­r i Tuvanparke­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden