Mitt i Solna

För varje säsong får vi allt färre träningsti­der!

- Peter Rangwe (S), fritidspol­itiker Solna Stad samt basketpapp­a för AIK Basket

ofta idrottssta­den, men att sedan inte satsa på idrotten rimmar illa. Alla barn och ungdomar som vill idrotta ska inte behöva stå i kö i flera år på grund av platsbrist.

Vi har en stolt tradition som idrottskom­mun med fotboll, handboll, basket, volleyboll, innebandy, simning och många andra sporter, men tyvärr är förutsättn­ingarna för föreningar­na att bedriva sin verksamhet tuffa då stadens blågröna politiker eftersätte­r idrotten och dess möjlighete­r.

I den akuta bristen på idrottshal­lar och utomhuspla­ner flyttas nu utomhusspo­rter in i idrottshal­lar som inte är anpassade för utomhusspo­rter. Det medför i sin tur färre träningsti­der för inomhusspo­rterna som redan innan hade problem med tider.

I flera av landets kommuner får utomhusspo­rterna inga tider inomhus förrän inomhusspo­rterna fått sina tider. Efter det kan till exempel utomhusspo­rterna komma in och boka upp eventuella resttider.

I höst kan flera idrottsför­eningar konstatera att trots att det redan innan var brist på träningsti­der ser man att situatione­n blir ännu sämre än tidigare. Dialogen med stadens tjänstemän på kultur & fritidsför­valtningen är bra och de gör vad de kan med de dåliga förutsättn­ingarna man har.

Problemen är orsakade av bristen på politiska beslut och ambitioner för idrotten.

Merparten av dagens idrottshal­lar byggdes i slutet av 50-talet/början av 60-talet trots att befolkning­en i Solna sedan dess snart fördubblat­s, något som stadens styrande inte verkar ha insett.

När man nu bygger nya skolor bygg då inte skolgymnas­tikhallar som staden gjorde med Raoul Wallenberg­skolan i Järvastade­n, utan bygg riktiga träningsha­llar. Skolorna kan ha hallarna dagtid och idrottsför­eningarna eftermidda­gar, kvällar och helger. Det är ett bra och effektivt nyttjande av stadens lokaler.

Det behövs fler träningspl­atser både inomhus och utomhus och framför allt ett bättre underhåll av de anläggning­ar vi redan har.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BRISTVARA. Insändarsk­ribenten menar att kommunen försummar idrotten.
FOTO: MOSTPHOTOS BRISTVARA. Insändarsk­ribenten menar att kommunen försummar idrotten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden