Mitt i Solna

Flera lekparker i Solna ska tas bort

Sju av Solnas 46 kommunala lekplatser avvecklas. Anledninge­n är att redskap och utrustning börjar bli slitna. Vissa lekplatser har dessutom tappat i besöksanta­l.

- Jonas Månsson 070-787 20 73 jonas.mansson@direktpres­s.se

Vi ville ha kortare köer till gungorna, inte längre

Solnas barn kan få färre lekplatser att välja på kommande år. Förra veckan klubbade tekniska nämnden ett beslut om att stänga sju kommunala lekplatser.

När tekniska nämnden i Solna sammanträd­de den 10 juni gällde en av punkterna på dagordning­en framtiden för flera av Solnas kommunala lekplatser. Beslutet innebär att sju av de 46 kommunala lekplatser­na kommer att avvecklas. Lekplatser­na ska fasas ut över flera års tid när redskap och utrustning blir gammalt och slitet.

– Vi har flera lekplatser som ligger tätt och vissa lekplatser som har tappat i besöksanta­l. När de fasas ut kan vi i stället lägga resurserna som har lagts där på att utveckla andra befintliga lekparker, säger Magnus Persson.

Pågår flera år

Några datum på utfasninge­n finns inte och Magnus Persson vill inte spekulera i när det sker.

– Jag kan säga att det inte handlar om att stänga några lekparker i morgon, men kanske att några redskap fasas ut under året, säger han.

Han betonar att platserna dock kommer fortsätta vara offentliga grönytor.

– Det blir inte några parkerings­platser utan återställs till park där man kan sitta och läsa ha picknick eller leka kurragömma, säger Magnus Persson.

Han har förståelse för att Solnaborna kan oroas av att behöva trängas på färre lekplatser, men menar att smittsprid­ning inte ska riskeras.

– Dels handlar det om flera år framåt, men sedan kan det även vara så att de parker som blir kvar byggs ut och för fler saker. Vi vill ha kortare köer till gungorna, inte längre.

 ?? FOTO: ANDREAS ENBUSKE ?? STÄNGER. Några av Solnas lekplatser kan stängas kommande år.
FOTO: ANDREAS ENBUSKE STÄNGER. Några av Solnas lekplatser kan stängas kommande år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden