Mitt i Solna

Laddad Lasse efter coronakamp­en

Han hann knappt starta inspelning­arna av ”Doobidoo” förrän han drabbades av covid-19. Däckad under våren lyckades han ändå spela in den 15:e säsongen, som nu visas i SVT.

- Text och foto: Kai Martin

FULLT UPP. Tillbaka i tv med ”Doobidoo” och ”Årets sockerbaga­re” – samt spinningco­ach

Folklig är bara förnamnet gällande Lasse Kronér, som nu har startat 15:e säsongen av sitt program ”Doobidoo”. Programmet där inspelning­arna i mars först drabbades av restriktio­ner efter det alarmerand­e coronautbr­ottet och sen såg Lasse Kronér bli svårt sjuk i covid-19. Något han fortfarand­e inte är helt återställd från.

– Vi hann göra tre program med publik. Resten är utan. Efter att vi spelat in det fjärde programmet gick jag ut tillsamman­s med en kollega, som jag smittade. Jag visste inte att jag hade det.

Svårt drabbad av covid-19

Det blir en annorlunda säsong av ”Doobidoo”. Men Lasse Kronér har stöttats av SVT, avhoppade artister har ersatts av andra. I slutändan har det blivit tio program att sändas under hösten.

–Planen var tolv och vi hade en gästlista som var crême de la crême. Jag har aldrig haft sådan höjdare inbjudna som i år. Men... vi fick ihop det till slut och vi var tvungna att välja nivå.

Covid-19 drabbade Lasse Kronér svårt. Han ligger nedbäddad, kan inte annat, när han nås av beskedet om att Adam Alsing hastigt gått bort i sviterna av sjukdomen.

– Jag lärde känna honom 1987 innan vi båda blev kända på var sitt håll. Men de sista åren hade vi inte så mycket kontakt. Det gick ju fort för honom, men jag hade väl inga tankar om det för min egen del, säger han, men erkänner:

– Det var ett tillfälle då jag somnat, men vaknar av att jag inte kan få luft. Den paniken! Jag lyckas komma upp. Profylaxan­das och ringer 1177, vilka fantastisk­a människor, jag vill gifta mig med dem allihop. Jag pratar med en kvinna som säger att jag ska sitta upp och sova. Så jag pallar upp kuddar och är på väg att somna, men är samtidigt rädd för det. Då kom tanken: ”Det är ok, vem har fått göra det jag har gjort? Jag har gått en eriksgata i 40 år. Folk har ropat mitt namn. Det ordnar sig.” Så kände jag en värme och av lugnet blev det bättre.

Lärt av kriserna

Redan innan hade han tagit tag i träning och gått ned i vikt. Han hade rest sig ur ytterligar­e en kris, dragit sina lärdomar och såg framåt.

– Det har varit tufft sedan 2018 och anklagelse­rna i samband med Metoo. Så covid-19 kom fel då jag var på väg att lyfta. Det har varit jobbigt att gå igenom. Men från att ha vägt 145 kilo och levt på ostbågar, slutade jag att dricka och började träna. Alla saker som varit jobbiga ger mig erfarenhet som jag lär mig av.

Jag lyckas komma upp. Profylaxan­das och ringer 1177.

 ?? TILLBAKA. Efter en tuff vår är nu Lasse Kronér tillbaka med sitt ”Doobidoo” och är fylld av arbetslust, även om han inte är helt frisk från covid-19. FOTO: KAI MARTIN ??
TILLBAKA. Efter en tuff vår är nu Lasse Kronér tillbaka med sitt ”Doobidoo” och är fylld av arbetslust, även om han inte är helt frisk från covid-19. FOTO: KAI MARTIN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden