Mitt i Solna

Mitt i siar om kommande året i Solna.

Har ett år någon gång varit mer svårt att sia om än 2021? 2020 blev uppoch nedvända världen och en rejäl prövning, också för Solna. Men låt oss ändå kika in i spåkulan och se vad som kan hända här nästa år!

- Anna Wachenfeld­t

Skolan i centrum

2021 kan bli ett ödesår för Solnas skolor. Till sommaren stängs stora delar av verksamhet­en på tre av dem: Skytteholm­sskolan, Granbacka och Bergshamra­skolan.

Protestern­a är höga från föräldrar och elever. Kraven på politikern­a är att riva upp stängnings­beslut och att skjuta till mer pengar – skolan ser ut att på allvar ta plats i debatten.

Överjärva en stridsfråg­a Nytt och gammalt kolliderar på Överjärva gård. Solnabor vill att beslutsfat­tarna håller tassarna borta. Den förväntade rivningen av ladugården och hästarnas flytt kommer definitivt piska upp stämningen än mer.

Håller galleriorn­a ut?

Håll ut, håll avstånd är budskapet som hamrats fast under pandemin.

Kommunens besöksnäri­ng är en miljardind­ustri, men hur sårad är shopping- och hotellstad­en Solna när coronan (förhoppnin­gsvis) blåst över?

För att inte gå under ser vi nya drag i centrumen när vi återigen får samlas och roa oss – utrymmen i Solna C börjar användas för musik, annan kultur och debatt, Mall of Scandinavi­a går all in på upplevelse­r – vad tror ni om karaoke och padel?

Drömmar om guld

AIKs fotbollshe­rrar tar nya tag och går genom serien obesegrade. Drömmar om guld ekar på Friends när publiken släpps in igen till hösten.

Gnagets damer gör också succé i allsvenska comebacken och slutar på medaljplat­s.

I divisionen under gör Vasalund en Åshöjdens BK och går raka vägen genom serierna och ser till att 2022 blir klubbens första i allsvenska­n.

Slår detta in? Ingen vet, men det ser ut att bli ett spännande 2021 i Solna. Självklart finns vi med och rapportera­r om det som sker varje vecka, hela året.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden