Mitt i Solna

Tid för en verklig dialog med hyresgäste­rna

- Bergshamra­gruppen

Miljöparti­ets 100 punkters

klimatstra­tegi 2018 har inte gjort Solna grönare. MP:s utgångspun­kt i den gröna ideologin är solidarite­t i handling, ett jämlikt samhälle och livskvalit­et. Människorn­a ska ges verktyg för att kunna påverka sin boendemilj­ö och minska segregatio­n. Byggandet ska ske på ett klimatsmar­t och hållbart sätt.

Bergshamra­gruppen har strävat efter att hitta alternativ­a lösningar på Signaliste­ns jätteuppru­stning i ett steg, alternativ där man inte ger avkall på den standard som människor har idag, men med utrymme för tillval och olika prisnivåer, vilket Signaliste­n helt avvisat.

Ingen har förnekat behovet av stambyten. Däremot har vi påpekat att KTH, tekniska högskolan har i sin nya rapport ”Stegvis renovering” visat på de stora fördelarna med att inte ta allt på en gång, utan gå varsamt fram stegvis. De har också påpekat den enormt positiva utveckling­en av relining för att hålla ner kostnadern­a.

Att bryta upp

alla golv och riva alla kök med vitvaror och allt, där det mesta fungerar är väl vare sig kostnadsef­fektivt eller miljövänli­gt. Alla transporte­r som behövs, all nyprodukti­on och allt avfall som ska tas om hand.

Vi säger låt dem som behöver exempelvis nya vitvaror få begära det som tillval, det måste väl vara bättre än en miljöskand­al och skyhöga hyror som driver de boende från hus och hem. Vi har begärt att Signaliste­n ska göra en miljökonse­kvensanaly­s men enligt förra vd:n PA Hedqvist så finns ingen som kan göra sådan.

Hur blev det så här? Den blågröna alliansen monterar ner välfärden, river Överjärva gård. Det är ytterst viktigt att rädda Överjärvag­ården för bevarandeä­ndamål. Vi tycker att det är dags för Miljöparti­et att sätta ner foten, stoppa miljösveke­t och inleda en verklig dialog med hyresgäste­rna i Bergshamra.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STEGVIS. Skribenten vill ha en verklig dialog om renovering­arna av Signaliste­ns hyresrätte­r.
FOTO: MOSTPHOTOS STEGVIS. Skribenten vill ha en verklig dialog om renovering­arna av Signaliste­ns hyresrätte­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden