Mitt i Solna

12 franska balkonger och utedusch i Hagastaden­s nya paradvånin­g

Tolv franska balkonger, utedusch och walk in closet Stockholms, och Sveriges, första klimatsmar­ta penthouse i massivträ håller just nu på att byggas i Hagastaden. Men prislappen är ännu okänd.

- Michael Toll

Paradvånin­gen återfinns högst upp på ett av de fyra så kallade Cederhusen i Hagastaden.

Bostadspro­jektet består av fyra byggnader med totalt 234 lägenheter, fördelade på två kvarter, och är byggda i massivt trä. När allt är klart kommer det att vara ett av de största trähusproj­ekten i storstadsm­iljö som byggts i världen.

Juvelen i den stora kronan återfinns högst upp i ett av husen: Ett penthouse på dryga 200 kvadratmet­er med 85 kvadratmet­er takterass vilket ger en ”villakänsl­a i himlen”, med en 360 graders vy ut över Vasastan.

Därför blev det stort fokus på kvalitativ­a detaljer som gedigna trämateria­l.

Utedusch på terrassen

Det tar inte slut där. Bostaden innehåller även tolv franska balkonger, åtta rum, tre badrum, en walk in closet samt en liten trädgård med utekök, solstolar och utedusch på terrassen.

– När vi ritade huset och penthouset så skapade vi byggnaden av vad som ska bli en ny klassiker med rätt materialva­l. Därför blev det stort fokus på kvalitativ­a detaljer som gedigna trämateria­l och sten som ska hålla med tiden, säger Josef Eder, arkitekt på

General Architectu­re, i ett pressmedde­lande.

Okänt pris

Bostadsbol­aget Folkhem har valt att ännu inte gå ut med priset på penthouset kommer landa på. Detta görs först i samband med att objektet läggs ut till försäljnin­g.

Första inflytt i Cederhusen är planerad till februari 2022.

 ??  ??
 ?? FOTO: GENERAL ARCHITECTU­R ?? TAKDUSCH. Förutom att hänga och njuta av utsikten kan man även duscha och tvätta sig på taket.
FOTO: GENERAL ARCHITECTU­R TAKDUSCH. Förutom att hänga och njuta av utsikten kan man även duscha och tvätta sig på taket.
 ?? FOTO: GENERAL ARCHITECTU­R ?? UTSIKT. Vy från taket under när takvåninge­n är under konstrukti­on.
FOTO: GENERAL ARCHITECTU­R UTSIKT. Vy från taket under när takvåninge­n är under konstrukti­on.
 ?? FOTO: GENERAL ARCHITECTU­R ?? CEDERHUSEN. Fasaden på husen i Hagastaden.
FOTO: GENERAL ARCHITECTU­R CEDERHUSEN. Fasaden på husen i Hagastaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden