Mitt i Solna

Solna Hockey satsar på tjejer

Nu startar Solna Hockey ett lag för bara tjejer. Målgruppen är från sex till elva år och fokus ska ligga på lek och att ha kul på isen.

- Madelene Hergils 070-433 35 86 madelene.hergils@mitti.se

Vi har krigat mycket för att kunna erbjuda det här.

– Vi har krigat mycket för att kunna erbjuda det här och Solna Hockey har flyttat andra lag så tjejerna ska få istid, säger Sarah Wehner Juhlander, tränare och initiativt­agare.

Enligt henne har idén om ett tjejlag funnits länge, men det har inte funnits någon som drivit på frågan. Sarah Wehner Juhlander, som också är förälder till en dotter som spelar i ett mixat lag i klubben, tycker att det är viktigt med ett uttalat tjejlag.

– Statistik visar på att om föreningen inte har tjejverksa­mhet och lag för bara tjejer, så slutar de flesta efter ett år, säger hon.

Tjejlaget tjuvstarta­de redan i december förra året, men nu till hösten drar laget igång på riktigt. Fokus kommer att ligga på lek, samtidigt finns förhoppnin­gar om att fler tjejer hittar till hockeyn och laget.

– Nu har vi cirka 13 tjejer, men vi har plats för 30.

Enligt Sarah Wehner Juhlander är en vanlig uppfattnin­g bland föräldrar att hockey skulle vara dyrt.

– Men det går att få tag på begagnad utrustning.

Samtidigt kan själva sporten i sig avskräcka.

– Man kan få höra ”Jag vill inte att min dotter ska bli tacklad”, men så går det inte till. Man får nämligen inte tacklas i tjejhockey, säger Sarah Wehner Juhlander.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SATSAR PÅ FLICKOR. Sarah Wehner Juhlander är en av lagets tränare och initiativt­agare till satsningen.
FOTO: PRIVAT SATSAR PÅ FLICKOR. Sarah Wehner Juhlander är en av lagets tränare och initiativt­agare till satsningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden