Mitt i Solna

Bergshamra Pride bjuder in till folkfest

Tillbaka efter pandemiupp­ehållet

- Malin Wandrell malin.wandrell@mitti.se

Folk är väldigt positiva och verkar se fram emot att det kan genomföras igen.

Efter en vecka av Stockholm Pride kan Solnaborna snart njuta av ännu en parad, nämligen sin egen.

Lördagen 27 augusti arrangeras Bergshamra Pride på nytt efter inställda firanden under pandemiåre­n.

Under veckan har Stockholm Pride firats runt om i hela stan med mängder av evenemang, som traditions­enligt utmynnade i paraden som gick från Norr Mälarstran­d till Östermalms IP.

Men än är det inte slut på festlighet­erna, lördagen den 27 augusti drar nämligen Bergshamra Pride i gång i fysisk form igen, efter en digital version 2020 och inställt firande 2021.

Festlighet­erna inleds med mingel vid Bergshamra tunnelbana­s södra uppgång klockan 13.00, för att en timme senare mynna ut i själva paraden.

Mingel och musik

Den populära paraden går från mingelplat­sen genom Bergshamra och avslutas på torget där ett program med tal, musikupptr­ädanden och andra aktivitete­r kommer äga rum.

– Folk är väldigt positiva och verkar se fram emot att det kan genomföras igen. Det känns jättekul för oss som anordnar, säger Skilla Lind, en av arrangörer­na.

Bergshamra Pride arrangerad­es första gången 2014, och har sedan dess engagerat och lockat besökare. Med evenemange­t hoppas arrangörer­na kunna bidra till ett öppet och inkluderan­de Bergshamra.

– Pride är otroligt viktigt, med just Bergshamra Pride hoppas vi kunna visa för hbtq-personer som bor i området att vi ser dem och att det är en trygg plats att vara den man är. Det är också kul att samla Bergshamra­borna och ha en folkfest tillsamman­s. Gemenskape­n här i området är väldigt fin.

 ?? FOTO: LEIF OLDENBURG FOTO: MARIA FARDI ?? Bergshamra Pride 2019.
TRADITION. För åtta år sedan startades Bergshamra pride och har sedan dess kört på varje år, med undantag för pandemin.
FOTO: LEIF OLDENBURG FOTO: MARIA FARDI Bergshamra Pride 2019. TRADITION. För åtta år sedan startades Bergshamra pride och har sedan dess kört på varje år, med undantag för pandemin.
 ?? ?? Skilla Lind. FOTO: ÅSA LIND
Skilla Lind. FOTO: ÅSA LIND

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden