Mitt i Solna

Med grillad fågel blir vi alla grillade!

- Anette Ingelsson

Grillandet av Sveriges vanligaste fågel är en bidragande orsak till att sällsynta fåglar, som till exempel grågamen, riskerar att brinna upp när mark runt nationalpa­rken Dadia i Grekland eldhärjas.

Det är dags att sluta gama efter mycket, så slipper vi alla mista hela stycket!

Allt går att sälja med mördande reklam. Svensk kyckling har lanserats som ett klimatsmar­t alternativ till annat kött, men fick i Världsnatu­rfondens

(WWF) köttguide 2021 rött ljus. Konsumente­r avråds från att äta kyckling, då 20 procent av fodret är importerad soja från Sydamerika!

Över 100 miljoner av Sveriges vanligaste fågel – som få har sett då de tvingats leva instängd i stora hangarer hela sina liv – är framavlade att äta stora mängder enormt fort så de bryter både vingar och ben. Det är inte bara horribelt, utan industrin är rent krasst ett hot mot vår existens. Dels genom klimatförä­ndringarna djurindust­rin bidrar till, dels slöseriet med mat och vatten. Fågelindus­trin bidrar inte till biologisk mångfald.

Vill du inte vara som Ikaros som grillades av solen och dog, är det dags att inse att det inte finns en planet B eftersom du troligen inte kommer att få stiga på arken ut i rymden.

Var med och stoppa slakten av djur och Amazonas regnskogar. Genom att leva som vegan slipper vi alla bli grillade på planet A!

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden