Mitt i Solna

Polisen söker vittnen till skott i butik

Öppnade eld i samband med rånförsöke­t.

- Naimi Lundegård Anna Wachenfeld­t

På måndagsför­middagen försökte flera personer råna en butik i Huvudsta centrum, enligt polisen. En person ska även ha avlossats flera skott i butiken. I nuläget är ingen gripen för händelsen.

Det var vid halv tolv på måndagen som en butik i Huvudsta centrum utsattes för ett rånförsök.

– Vi vet att en gärningspe­rson öppnade eld i samband med rånförsöke­t och avlossade skott i butiken, berättar Towe Hägg på Stockholmp­olisen.

Flera personer ska ha varit delaktiga i rånförsöke­t, men en person ska ha avlossat skotten. Enligt polisen har ingen skadats.

Var folk i centrum

Polisen söker nu vittnen. – Det har bedömts att det varit folk i centrum och vi är intressera­d av uppgifter som folk kan vilja lämna.

Händelsen rubricerad­es inlednings­vis som grovt vapenbrott och mordförsök, men den senare har ändrats till försök till grovt rån.

Polisen hade vid denna pressläggn­ing ingen gripen.

– Vi går igenom övervaknin­gsfilm och väntar svar från den tekniska undersökni­ngen, säger Anna Westberg, presstales­person på Stockholms­polisen.

 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? RÅNFÖRSÖK. Gärningsmä­nnen lyckades fly efter rånförsöke­t och polisen hade inte gripit någon vid denna tidnings pressläggn­ing.
FOTO: CLAUDIO BRITOS RÅNFÖRSÖK. Gärningsmä­nnen lyckades fly efter rånförsöke­t och polisen hade inte gripit någon vid denna tidnings pressläggn­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden