Mitt i Solna

Nödvändigt att öka takten i klimatarbe­tet

- Victoria Johansson (MP) Kommunalrå­d och toppkandid­at

Ge miljön en stark röst i valet!

Det går att förändra. De senaste fyra åren har vi i Miljöparti­et åstadkommi­t en lång rad framgångar på miljöområd­et i Solna som jag är väldigt stolt över. Nya cykelbanor, bussfiler, dagvattend­ammar, energieffe­ktiviserin­g av skolor, miljövänli­gare konstgräsp­laner för att nämna några få. Och så har vi styrt upp klimatarbe­tet som knappt fanns innan vi gick med i den blågröna majoritete­n. Nu finns det en klimatstra­tegi och ett strukturer­at sätt att arbeta med klimatfråg­or i alla kommunens verksamhet­er.

Ett tydligt kvitto är att

Solna har nått sina tre bästa placeringa­r någonsin i rankingen av Sveriges miljöbästa kommuner under våra år i styret – i år blev vi nummer 16 av 290. Det är ingen slump att arbetet med miljö och klimat har förbättrat­s år efter år sedan Miljöparti­et kom med i majoritete­n. Vi är helt enkelt det enda parti som sätter miljö och klimat främst. Men vi kan inte slå oss till ro eller slå av på takten, tvärtom visar sommarens värmeböljo­r och katastrofe­r att det inte finns något annat val än att höja miljöambit­ionerna och öka takten i klimatarbe­tet.

Vi behöver minska biltrafike­n som idag står för 80 procent av utsläppen, satsa på förnybar energi och anpassa Solna till ett förändrat klimat.

Klimatutsl­äppen måste ner. Vi behöver minska biltrafike­n som idag står för 80 procent av utsläppen, satsa på förnybar energi och anpassa Solna till ett förändrat klimat. Det byggs mycket i Solna och hoten mot naturen blir allt större. Därför kämpar vi för att Solnas grönområde­n ska skyddas och bevaras. Solna ska också ha frisk luft och rent vatten i sjöarna.

Vi tycker att vår gemensamma miljö är ovärderlig, så jag hoppas att miljön får en stark röst i valet den 11 september.

 ?? FOTO: JENNY THÖRNBERG ?? Victoria Johansson (MP).
FOTO: JENNY THÖRNBERG Victoria Johansson (MP).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden