Mitt i Solna

Integratio­n ska ske genom arbete, inte folkförfly­ttningar

-

Med fler i arbete minskar segregatio­nen och Solna håller ihop.

Magdalena Andersson (S) och Anders Ygeman (S) har gått in i integratio­nsdebatten med ingången att det är fel att många med utomnordis­kt ursprung bor i vissa områden. Att lösa integratio­nsproblem med folkförfly­ttningar visar bara på hur handfallna Socialdemo­kraterna är i att lösa dagens integratio­nsproblem.

Vi menar att Solna är bäst på integratio­n av Sveriges kommuner – Solna har ett lågt bidragsber­oende. Det är möjligt genom vårt goda näringsliv­sklimat, som skapar jobb. Vi ser till att alla Solnabor får verktygen att försörja sig själva och bli en del av samhället. Och ställer krav på att alla gör sitt bästa för att lära sig svenska och få ett arbete.

Arbetslösh­eten bland utrikes

födda är mycket lägre än snittet i Sverige. Detta trots att Solna har en högre andel utrikes födda. Med fler i arbete minskar segregatio­nen och Solna håller ihop.

Om man skulle acceptera Socialdemo­kraternas beskrivnin­g av problemet skulle de första områdena Solna måste jobba med att vara Karolinska institutet och Arenastade­n.

Områden där många kommit till Sverige och bidrar till forskning och näringsliv. Det visar hur fel Socialdemo­kraterna har. I Solna bygger integratio­n på arbete. Det funkar.

Lars Rådén, Kommunalrå­d Solna (M)

 ?? PRESSBILD ?? Lars Rådén, (M).
PRESSBILD Lars Rådén, (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden