Mitt i Solna

EN SKOLA DÄR VARJE BARN FÅR LYCKAS

-

Utbildning är grunden för vårt demokratis­ka samhälle. Det är i förskolan och skolan som vi ger våra barn basen för att kunna delta i samhället. Möjlighete­n till framtida jobb. Grundlägga­nde värderinga­r om mänskliga rättighete­r. Nätverk genom kompisar. Relationer.

Därför ska vi se till att varje barn får lyckas i förskolan och i skolan. För att uppnå det behöver förändring­ar ske i Solnas skolor. Vi i Centerpart­iet har tagit fram ett program för det som vi anser behövs just i Solna. Fem saker ser vi som de viktigaste för att Solnas förskolor och skolor ska kunna nå målet om att tillhöra de bästa i Sverige.

Högre personaltä­thet i förskolan.

På så sätt ser vi inte bara barnen, utan kan också möta de behov som varje barn har för att utvecklas utifrån sina förutsättn­ingar. Skolverket­s riktlinjer är målet, det vill säga 4-5 barn per pedagog, beroende på barnets ålder.

Riktmärke om 25 elever i genomsnitt i varje klass.

I praktiken innebär det att vi vill höja skolpengen, för att man där det gör nytta ska kunna planera för mindre klasser.

Resurser på rätt plats. Det betyder att förskolor och skolor som har fler barn och elever med större behov får mer resurser, exempelvis barn med NPF, barn som lever i utsatthet eller barn med språkutman­ingar. Detta för att kunna göra skolan likvärdig på riktigt.

NPF-säkra stadens förskolor och skolor.

Vi vill fortsätta det påbörjade arbetet i våra kommunala förskolor och skolor med kompetensu­tbildning och bygga upp mindre undervisni­ngsgrupper.

En fördjupad samverkan mellan skolan, polisen, socialtjän­sten och föreningsl­ivet.

Utökad samverkan ger bättre möjlighete­r att tidigt fånga upp ungdomar som är på väg att hamna på glid.

FÖR SKOLANS BÄSTA

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden