Mitt i Solna

Beslutsång­esten slår till veckan före valet

- FRIDA BROOKE Redaktions­chef

Noch spånade idéer till den här krönikan spretade idéerna. Det mest givna var självklart valet, men med bara en vecka kvar till den stora dagen är det en snårig skog att vandra genom. Det finns mycket på ämnet att skriva om, men vi behandlar det redan på flera sidor i den tidning du nu håller i din hand.

Så spånandet gick vidare – kanske hösten, utropade någon. ”Nu när vädret är sämre behöver man inte längre fånga dagen och det är skönt”. Jo, visst. Men efter en dag med regn saknar jag redan värmen och badmöjligh­eterna efter jobbet. Och hur kul är det egentligen att skriva om vädret?

Nästa förslag var hur skönt det är att vara tillbaka i jobb och vardag fylld av rutiner. Visst är dagarna spännande nu när valet närmar sig, men jag saknar fortfarand­e sommarens lata dagar.

är vi satt

Hur kul är det egentligen att skriva om vädret?

Det kanske hetaste förslaget kom från kollegan som tyckte att vi skulle skriva om hur man ska få folk att köra mindre bil. Men diskussion­en kom inte längre än en syrlig fråga om hon (hästtjej som hon är) vill att alla ska åka häst och vagn och att stadens gator ska göras om till ridstigar? Det hade kunnat bli intressant om förslaget kommit från politiskt håll… Nej vet ni vad. Om en vecka är det val, och man kan hoppas att alla ni som ska ställa er vid valurnorna har mindre beslutsång­est än vad vi på redaktione­n hade inför ämnesvalet av den här krönikan.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden