Mitt i Solna

Sia söker kärleken i tv

Musikprodu­centen från Sundbyberg är en av årets bachelors

-

Att hitta den stora kärleken är inte lätt. Att dessutom försöka göra det i tv, med hundratuse­ntals tittare som granskar och kritiserar ditt agerande in i minsta detalj, kräver mod.

Sia Hatami, en 34-årig musikprodu­cent från Sundbyberg, är en av två ungkarlar i årets The Bachelor i Tv4.

–Jag jobbar med musik och håller på och bygger mitt ”brand”. Jag hade aldrig kollat på programmet och visste inte om det matchade, så jag tackade först nej, berättar han.

Ett ”safe” program

Efter att ha tittat på några avsnitt ändrade han sig.

– Jag kände att det var ett ”safe” program, som handlar om att hitta kärleken. Ingen tävling, inget sex, ingen som gör bort sig. Jag hade haft några år då jag fokuserade på mig själv, vad jag vill göra och vem jag vill vara, så jag var på en plats i livet där jag var redo att dejta. Det kändes som en bra utmaning.

Resultatet blev över förväntan.

– Det var en rolig erfarenhet med totalt fokus på mig och mitt dejtande. Jag fick gå på roliga dejter och testa saker jag aldrig hade testat förut, säger han.

Att sida vid sida med en annan man söka efter kärleken var också givande, menar han.

– Ända sedan vi sågs för första gången och gick ut med att vi var årets bachelors i Nyhetsmorg­on har vi sagt: Låt oss göra det här tillsamman­s. Vi är goda vänner och höll det på en bra nivå. Bådas utgångspun­kt var: ha fokus på din resa. Vi har haft mycket stöd av varandra.

Ger ett kärlekstip­s

Sia säger att han har fått se en ny sida av sig själv och fått många saker bekräftade om hur han resonerar i olika situatione­r och hur han bedömer folk.

– Jag är imponerad av min egen förmåga att hantera pressen, att både ha produktion­en i åtanke och vara sann mot mig själv. Det finns mycket potentiell­a lärdomar att hämta från pressade situatione­r.

Till sist har han ett tips till alla som letar efter kärleken eller funderar på att börja dejta:

–Generellt är det för mycket spel och psykologi. Släpp det och var dig själv, fokusera på den du vill vara så sparar du mycket tid och lidande, säger Sia Hatami.

 ?? FOTO: ROBERT JADENFELT ?? KÄRLEKSDJU­NGEL. Siamak ”Sia” Hatami lämnade Sundbyberg för att åka till Grekland och hitta kärleken i årets The Bachelor. ”Jag är imponerad av min egen förmåga att hantera pressen”, säger han.
FOTO: ROBERT JADENFELT KÄRLEKSDJU­NGEL. Siamak ”Sia” Hatami lämnade Sundbyberg för att åka till Grekland och hitta kärleken i årets The Bachelor. ”Jag är imponerad av min egen förmåga att hantera pressen”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden