Mitt i Solna

ENKÄT. Varför är Det viktigt att rösta?

Det dags att göra sin röst hörd vid valurnorna. Vård och skola står högt på listan över frågor som är viktiga för Solnaborna – men flera har svårt att orientera sig i partidjung­eln.

- Text: Anna Wachenfeld­t | Foto: Stefan Källstigen

Gösta Ekengren, 70, Huvudsta

– Det är ju enda chansen att påverka. Kommer man inte fram till något parti är det bättre att blanka än att inte rösta alls, det är ju också en slags åsikt. Jag förtidsrös­tade i stadshuset, väldigt praktiskt.

Vilket val är viktigast?

– Det står mellan regionoch riksdagsva­let.

Ändå är det till kommunen största delen av skatten går.

– Så är det. Men är man 70 plus så måste man börja tänka på vården, och att man som äldre får en värdig tillvaro efter att ha jobbat och slitit. Sen finns det förstås viktiga frågor här i Solna också. Som skola – och elstolpar. Jag kör på diesel men hade gärna bytt till el om det funnits möjlighet att ladda bilen där jag bor. Jag har frågat Signaliste­n som har hand om parkeringa­rna om det, men inte fått någon vidare respons.

– För att få de politiker som man tror kan förbättra saker och ting. Men jag tycker det är svårt att veta vad de olika partierna vill.

Vilka frågor är viktigast för dig?

– Jag jobbar i hemtjänste­n och vi har väldigt låga löner. Det kan vara långa och stressiga arbetspass, så där behövs bättre villkor tycker jag.

– Här i Solna gillar jag det mesta, jag trivs bra i mitt område. Men det kan vara ganska skräpigt på gatorna, särskilt efter helgerna. – För att man ska ta chansen att påverka i viktiga frågor.

Vad tycker du är viktigt?

– Vården – frågan om privatiser­ingar och vårdköerna. Man måste lösa de långa vårdköer som finns i dag. Barnens framtid och trygghet är också väldigt viktigt. Då tänker jag både på att det ska finnas bra skolor och att man jobbar mot kriminalit­et så att barn får känna sig trygga där de växer upp.

Röstar du på samma parti i alla tre valen?

– Det gör jag. Jag har utgått från regionvale­t och valt ett parti jag gillar där, sen kör jag på samma i riksdag och kommun.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mesud Broström Kahrimanov­ic, 38, Frösunda
Mesud Broström Kahrimanov­ic, 38, Frösunda
 ?? ?? Nishima Rubensson, 64, Vireberg
Nishima Rubensson, 64, Vireberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden