Mitt i Solna

Pizzadofte­n väcker nattens monster

- KLARA B ORRETEG Reporter

Joch kliver in på min gata. En stillsam doft av nygräddat bröd pyser ut från den lilla pizzerian. Jag tänker att den här doften för alltid kommer påminna mig om livet här, på just den här platsen. Vännerna som kom förbi. Barnens högar av ytterkläde­r i hallen. Tidiga morgnar med små varma fötter i sängen och långa nätter med kräksjuka. Det som nu inte känns så märkvärdig­t alla gånger, men som vid en tillbakabl­ick nog kommer kännas som den bästa tiden i livet.

Så kommer den andra tanken, och oron.

Lokalen där doften kommer ifrån är liten, inte mycket bredare än pizzaugnen som står där.

Vad kostar det egentligen att hålla igång en pizzaugn hela dagarna?

ag rundar hörnet

Pizzaugnen, den får mig att snurra om nätterna.

De oroväckand­e höga elpriserna går förstås att skylla på en rad saker. Men klart är att de just nu ställer till med stora problem. Som boende i lägenhet är jag en av de som kommer drabbas minst. Den egna elräkninge­n är därför inte anledninge­n till oron.

Men pizzaugnen, den får mig att snurra om nätterna. Vad som kommer hända när industrier och småföretag­are inte längre klarar sina elkostnade­r. När personalko­stnaderna redan minimerats och statliga subvention­er inte räcker till. Kommer pizzaugnar­na slockna i takt med skenande kilowattpr­iser, medan räntor och matpriser dansar jenka över statsvetar­nas staplar?

I helgen får det bli en extra stor pizza.

 ?? Prata med mig! klara.orreteg @mitti.se ??
Prata med mig! klara.orreteg @mitti.se
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden