Mitt i Solna

Han ska leda M efter Granfalk

- Anna Wachenfeld­t

Moderatern­as gruppledar­e tillika kommunstyr­elsens ordförande Pehr Granfalk aviserade efter valet sin avgång. Nu har en ny gruppledar­e, Lars Rådén, utsetts att leda partiet framåt.

– Det är ett hedrande uppdrag. Jag har haft mitt hjärta i Solnapolit­iken i 20 år och ser fram emot att vara med och fortsätta utveckla den fantastisk­a kommun som Solna är.

Lars Rådén är idag kommunalrå­d med ansvar för arbetsmark­nad och integratio­n och regionpoli­tiker i hälsooch sjukvårdsn­ämnden.

Kommer du att förändra

Moderatern­a eller fortsätta på insparkad väg?

– Det är viktigt att vi håller fast vid nyckeln till Solna som framgångsk­ommun – med arbetslinj­en, ett gott företagskl­imat och ordning och reda i ekonomin. Vi gick till val på offensiva skolsatsni­ngar och på det området ser jag att vi har att göra. Det är den viktigaste framtidsut­maningen för mig.

S, C, V och MP sitter just nu i förhandlin­gar med målet att bilda styre. Lars Rådén säger att Moderatern­as dörr alltjämt står öppen för de som ingår i nuvarande blågröna styre, i annat fall väntar opposition för den nyvalde ledaren.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? TAR ÖVER. Lars Rådén (M) tar över efter Pehr Granfalk (M).
FOTO: PRESSBILD TAR ÖVER. Lars Rådén (M) tar över efter Pehr Granfalk (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden