Mitt i Solna

Närstående – ställ krav på utföraren

- Medmännisk­an

De förtjänar en human omsorg.

Jag har jobbat i äldreomsor­gen i cirka 20 år och har en del att jämföra med. Och jag kan konstatera att det definitivt inte blivit bättre. Alla lever inte upp till Solna stads krav om att utföra sitt arbete med engagemang och omtanke om den enskilda.

Det kommer in personal som är ointresser­ade och oengagerad­e och det beror framförall­t på ett slappt ledarskap. Man anlitar dessutom väldigt många män trots att de flesta inom äldreomsor­gen är kvinnor som helst vill ha kvinnlig personal som utför kroppsnära arbete.

De som lider mest av denna situation är de som är sjukast och kräver vård dygnet runt. Det är väldigt viktigt att dessa gamla och sköra människor får engagerad och profession­ell omsorg.

Med det sagt så vädjar jag till er anhöriga och närstående, ni är oerhört viktiga och värdefulla för de utsatta människorn­a. Var uppmärksam­ma, ställ krav, försök håll koll på vad, hur och om saker görs som de ska. Är ni inte nöjda med hur det utförs eller med utföraren så klaga, ju högre upp i hierarkin desto bättre – för ni gör skillnad.

Tänk på att dessa människor är väldigt utsatta och många kan inte föra sin egen talan, de är helt beroende av sina nära och kära och de förtjänar en human omsorg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden