Mitt i Solna

Polisen förtegen om utredning av explosion

- Anna Wachenfeld­t

HUVUDSTA. Den kraftiga detonation­en ägde rum på kvällen den 22 september i ett bostadsomr­åde i Huvudsta. Smällen hördes ända in till stan och grannar som Mitt i Solna träffade dagen efter vittnade om en kaotisk natt. Ingen person kom till skada.

Polisen har sedan dess utrett händelsen. Men ännu finns ingen misstänkt och polisen vill inte uppge vad man är på spåren.

”Vi har mottagit vissa analyssvar och har därmed kommit en bit närmare en bild av vad som detonerade. På grund av att det råder förundersö­kningssekr­etess är vi begränsade att svara närmare på dina frågor”, skriver polisens mediekonta­kt.

Solnapolis­en har tidigare uppgett att ett syfte med sprängning­en ska ha varit att skrämma en eller flera personer.

Rubricerin­gen på polisens förundersö­kning är grov allmänfarl­ig ödeläggels­e, vilket är samma som vid utredninge­ns start.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? EXPLOSION. Ingen person skadades i explosione­n. Det gjordes däremot bostadshus­et, där sprängning­en utlöstes intill trapphuset.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON EXPLOSION. Ingen person skadades i explosione­n. Det gjordes däremot bostadshus­et, där sprängning­en utlöstes intill trapphuset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden