Mitt i Solna

Överdrivet att förbjuda parkering under hela året

- LN i Råsunda

Tack Magnus Persson för ditt svar ”Därför tog vi bort parkeringe­n på Tottvägen” i nr 41.

Alla vet ju att staden får synpunkter på många företeelse­r i kommunen som för den sakens skull inte leder till åtgärder. Med beaktande av de skäl du anger förefaller ett p-förbud under hela året som överdrivet av följande orsaker:

Z Vi har allt kortare vintrar och ett p-förbud skulle därför kunna inskränkas till perioden dec-feb.

Z Varför framkomlig­heten för gående skulle försämras på grund av snöröjning­en har jag svårt att förstå. Om trottoarer­na plogas är ju detta avhjälpt. Men vi vet ju att detta inte är prioritera­t av staden. Knappast ett skäl för p-förbud.

Z Skymd sikt finns på många platser i kommunen. Vägkorsnin­gar med mer än manshöga häckar är ett exempel där staden borde vidta åtgärder. För att underlätta för trafikante­rna kan ju varningssk­yltar sättas upp i båda ändarna av backen med texten ”Skymd sikt pga backkrön”. Därutöver kan ett farthinder med fördel anläggas strax ovanför backkrönet för att minska risken för ett hastigt möte.

Z Det är inte bara i ”Tottbacken” möten kan vara problemati­ska. Jag skulle vilja påstå att det är mycket vanligt i bostadsomr­åden med smala gator/vägar. Bilisterna brukar lösa dessa problem när de uppkommer.

Z Kan inte se att p-förbud året runt ökar trafiksäke­rheten. Det är i huvudsak förarbetee­nden som utgör den huvudsakli­ga risken. Med varningssk­yltar och fartgupp skulle denna risk minska betydligt föreställe­r jag mig och vi får behålla de nödvändiga p-platserna.

Det har naturligtv­is blivit svårare att hitta parkering sedan dessa platser togs bort. Man tar ogärna bilen sent på dagen då risken att stå utan parkering när man kommer tillbaka under kvällen är stor. Emotser ett ändrat beslut med anledning av mina synpunkter, som jag tror delas av många.

 ?? ARKIVBILD ?? ÄNDRA TACK. Svårt att hitta parkering sedan parkeringe­n på Tottvägen torg bort.
ARKIVBILD ÄNDRA TACK. Svårt att hitta parkering sedan parkeringe­n på Tottvägen torg bort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden