Mitt i Solna

Fel lag – då säger ni ”horunge” till min dotter

-

Ni ser ut som tre helt vanliga män i 40-årsåldern. Ni kanske har barn hemma? Kanske till och med flickor som gillar fotboll?

Jag och min dotter älskar fotboll. Men vi gillar ett annat lag än ni.

Det var derby på mellan DIF och AIK. Spännande! Vi har varit på så många härliga matcher det senaste året. Det är vår mammadotte­rgrej och det ger oss så mycket glädje att dela detta.

Just den här dagen blev jag sjuk och fick se matchen hemma i soffan. DIF förlorade.

Efter matchen väntar min flicka, som just tagit farväl av sin fotbollsko­mpis och hennes mamma, på bussen i regnet på Gullmarspl­an.

Det är då ni kommer. Ni tre män som ser helt vanliga ut. Inga huliganer. Som vem som helst ser ni ut, med ert lags halsdukar om halsarna precis som hon, bara med andra färger på ränderna.

Vad är det ni gör och säger till den ensamma Djurgårdsf­lickan där i regnet? Jo, först spottar ni mot henne. Sedan skriker ni horunge mot henne. Och sedan säger ni att ni ska våldta henne.

veta att dotterns fotbollsko­mpis samma kväll blev kallad ”horfitta” av några manliga supportrar i motståndar­laget på tunnelbana­n på väg hem.

Det här är två av tusentals unga tjejer som går på allsvenska matcher varje vecka. Och jag undrar: Hur ser ni på saken? Borde ni inte prata om det här över matchölen? Eller är det kanske helt enkelt dags att skapa #avblåsning?

Senare fick jag

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden