Mitt i Solna

Ge oss lika fina toaletter som lärarna har

- Veri berri

Jättemånga elever går inte på toaletten för att de är förstörda och för små.

I dag är toalettern­a orättvist delade, lärarna får alltid de fina och snygga toalettern­a som är jättefint pyntade med till exempel tavlor, finare tvålar och andra produkter.

Vi elever får smutsiga toaletter som vi inte ens har lås på för att folk förstör dem. Det är inte direkt roligt att se en toalett utan ett toalettloc­k eller en som är smutsig och förstörd.

Därför tycker jag att vi borde göra toalettern­a mer rättvisa. Jättemånga elever går inte på toaletten för att de är förstörda och för små. Det kan göra så att många elever får ont i magen och mår jättedålig­t.

Många elever tappar koncentrat­ionen för att de inte mår bra de har ont i magen och i huvudet. Det gör så att deras studier inte går så bra. Många elever har redan det svårt hemma och om de mår dåligt då blir det bara värre för dem.

När toalettern­a inte är rena kan det också göra så att man kan få bakterier på sig, smitta andra vilket kanske gör att de får sjukdomar och blir allvarlig sjuka. De kanske till och med behöver åka in i till sjukhuset.

Men, mm elever kan få likadana toaletter som lärarna, skulle de skötas bätte och eleverna skule få det privata livet de vill ha.

Vi måste se till så att alla elever mår bra och att de trivs vart de än är.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden