Mitt i Solna

Vad tycker du om Hagalunds centrum och vad skulle du önska mer av?

-

Konstantin Svechnikov, 60:

– Jag går hit för att handla mat, i övrigt finns inte så mycket. Det vore positivt för oss som bor här med en frisör och några butiker, så att man inte behöver ta sig till Solna Centrum eller Mall of Scandinavi­a varje gång.

Björn Karlsson, 70:

– Vilket centrum? Det är svagt att man inte byggt upp det som brann. Men det bor väl inte så många politiker i Hagalund. Jag skulle önska mig en ny restaurang, kanske butiker, men är osäker på om kundunderl­ag finns. Folk har skaffat andra köpvanor efter alla år.

Diana Pacariz, 35:

– Jag har bott i Hagalund hela livet. När man går runt här känns det som på 90-talet. Inget händer. Det är jättekonst­igt att centrumet inte byggts upp efter branden. Jag skulle vilja ha ett kafé, ett bageri och något att göra för barnen. – Jag gillar det! Jag har bott i Hagalund sedan -73 och har alltid varit nöjd. Det jag behöver finns här, apotek och Willys. Sen är det nog bra med förnyelse, det har inte hänt så mycket i centrum. Kanske har det saknats engagemang?

Anna Söderberg, 27 (med hunden Molly):

– Jag gillar det men tycker att en uppdaterin­g behövs. Förr fanns biblioteke­t här, det uppskattad­e jag. Det hade varit trevligt med en ny restaurang för att få lite mer folk i rörelse.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Sture Andersson, 84:
Sture Andersson, 84:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden