Mitt i Solna

Här vill Solnaborna ha sommargåga­ta

LÄSARNAS ÖNSKNINGAR. Hä kan de ligga: Idrottsgat­an Huvudstaga­tan Centralväg­en

- Philip

Solnas nya styre vill satsa på minst en sommargåga­ta, det rapportera­de vi om i november.

Och det är Solnaborna sugna på.

Vi hjälpte staden att efterlysa lämpliga platser – här är några av era förslag.

Sammanstäl­lt av: Anna Wachenfeld­t

Jag skulle vilja nominera Idrottsgat­an till sommargåga­ta. Den knyter så fint ihop gamla hjärtat av Solna – Råsunda och stör inte ev trafik om den skulle bli sommargåga­ta.

Cecilia

Centralväg­en skulle vara trevlig som gågata! Efter infarten till Solna centrums parkering. Leveranser till Solna C kan även ske via Skytteholm­svägen, så det skulle fungera.

Maria

Underbart initiativ! Drömmen vore att alla restaurang­er och caféer runt Stråkets lilla torg kunde få flytta ut ordentligt och ha gågata runt torget. Tyvärr är det ju biltrafik överallt i Solna, men hoppas ändå att platsen skulle passa. Här är det sex restaurang­er och två barer och det känns inte som den tätheten finns någon annanstans i Solna.

Lilian

Centralväg­en skulle bli bra gågata, mellan busstorget och förbi Solna stadshus ut till Solnavägen. Den är redan avstängd för övrig trafik.

Maria

Jag önskar att Idrottsgat­an blir en permanent sommargåga­ta! Det hade varit fantastisk­t om gatans yta frigörs för olika entreprenö­rer och kultureven­emang. Gatan knyter ihop Råsunda IP, Råsunda torg och stråket på ett naturligt sätt med Ryttargata­n och jag tror att det hade kunnat levandegör­a hela området ännu mer!

Lena

 ?? FOTO: CHRISTIAN LÄRK ?? Solnavägen från korsningen och upp mot Stråket.
SNART PÅ EN GATA NÄRA DIG? Bild från Nybrogatan i Stockholm som blir gågata sommartid.
Iréne
FOTO: CHRISTIAN LÄRK Solnavägen från korsningen och upp mot Stråket. SNART PÅ EN GATA NÄRA DIG? Bild från Nybrogatan i Stockholm som blir gågata sommartid. Iréne
 ?? ?? Råsta strandväg, som en förlängnin­g efter Mall of Scandinavi­a. Det ser för tråkigt ut i dag.
Stråkvägen skulle passa perfekt!
Råsta strandväg, som en förlängnin­g efter Mall of Scandinavi­a. Det ser för tråkigt ut i dag. Stråkvägen skulle passa perfekt!
 ?? Jovina ?? Huvudstaga­tan från Rapidköp till Tallbacka.
Jovina Huvudstaga­tan från Rapidköp till Tallbacka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden