Mitt i Solna

Jag kunde helt enkelt inte urskilja orden

-

Jan har arbetat många år i bullriga miljöer. På den tiden använde man inte hörselskyd­d och det har Jans hörsel fått betala priset för. Jan har haft många olika hörapparat­er de senaste åren, men det är först med den senaste hörapparat­en Phonak Paradise som han kan höra precis vad folk säger. ”När det var som värst med hörseln och jag hade de gamla hörapparat­erna kunde ljudet av slamrande porslin gå genom märg och ben”, berättar han.

När man inte kan höra vad folk säger

”När vi var ute bland folk och jag sade att jag hörde dåligt höjde de bara rösten, men pratade inte tydligare. Så det var alldeles hopplöst. När vi åkte bil kunde jag inte heller höra vad min fru sade för ljudet från bilen. Det hjälpte inte att skruva upp hörapparat­erna för då blev ljudet bara förvrängt. Men de problemen löste sig som tur var med de nya hörapparat­erna från AudioNova.” De gör det möjligt att föra ett normalt samtal med folk. Det nya är att man kan skruva upp rösterna och sänka bakgrundsl­judet. ”Nu slipper jag helt det där metalliska ljudet och jag är glad för varje dag jag kan njuta av det mjuka och betydligt mer naturliga ljudet. Det betyder otroligt mycket för mig!”

Den handlingsk­raftiga audionomen

Jan har haft samma audionom i flera år och är mycket nöjd med hennes noggrannhe­t. ”Min hörsel försämrade­s så snabbt att min audionom skickade mig till sjukhuset eftersom hon befarade att det inte bara var en vanlig hörselneds­ättning. Lyckligtvi­s var det inget annat. Men jag är otroligt glad för att hon var så noggrann och omtänksam”, säger Jan som nu njuter av att kunna svara i telefonen direkt via hörapparat­erna utan att behöva plocka upp telefonen.

Skulle du precis som Jan också behöva bra personlig vägledning när det gäller din hörsel? Ring och boka tid för hörseltest redan i dag!

 ?? ?? ”Till slut har man sagt ’va?’ så många gånger att folk inte längre orkar prata med en!”
Jan, 72 år
”Till slut har man sagt ’va?’ så många gånger att folk inte längre orkar prata med en!” Jan, 72 år

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden