Mitt i Solna

Musik och folkfest när ”Jerkas” torg invigs

Solnabor välkomna på festen

- Anna Wachenfeld­t

Nu får ”Jerka” officiellt sitt torg.

Och alla Solnabor är välkomna på festen.

– Det blir bara kärlek, säger Jerry Williams dotter Jannica Fernström som sjunger på invigninge­n.

Bandet är fantastisk­t så det är bara att åka med

SOLNA

Förslaget kom 2018, beslut togs i fjol, och nu, när allén (förhoppnin­gsvis – kämpa nu, våren!) går i rosa blom är det dags för invigning.

Torget på Huvudstaga­tan 7 blir då officiellt Jerry Williams torg.

– Det är jättefint. Att få en plats uppkallad efter sig, det är obeskrivli­gt stort. Jag tycker platsen är perfekt, han bodde nära och tyckte jättemycke­t om körsbärstr­äden, berättar Jannica Fernström artist och dotter till Jerry Williams.

Hon kommer att vara med och hylla sin pappa under invignings­showen.

– Vi kommer köra tre låtar men det är hemligt vilka.

Förutom musik blir det tal och så ska skylten avtäckas. En öppen folkfest för alla, är idén. Det behövs mer sådant, tycker Jannica Fernström.

– Det har varit ett ganska hårt klimat i Solna i ett par år, med skjutninga­r och sprängning­ar. Jag hoppas folk kommer hit och får känna gemenskap, det blir bara kärlek, något fint för alla oss Solnabor.

”Bara att åka med”

Att framföra sin pappas hits är nervöst, medger Jannica Fernström. Det var inte självklart att tacka ja när staden ringde och frågade om hon ville medverka i höstas.

– Det är svårt att ge musiken rättvisa. Han var så stor och så bra och höll på så länge. Men det ska bli roligt, bandet är fantastisk­t, så det är bara att åka med.

mycket på

Lyssnar du hans musik?

– Haha, nej, faktiskt inte. Jag har självklart sett mängder av föreställn­ingar och har en massa relationer till olika låtar. Men de ligger inte på min playlist. anna.wachenfeld­t@mitti.se 08-550 551 51

 ?? FOTO: ANNA WACHENFELD­T FOTO: MALIN LÖVKVIST ?? Här ska Jerry Williams torg snart invigas med folkfest.
Jannica Fernström uppträder på invignings­festen på Jerry Williams torg.
FOTO: ANNA WACHENFELD­T FOTO: MALIN LÖVKVIST Här ska Jerry Williams torg snart invigas med folkfest. Jannica Fernström uppträder på invignings­festen på Jerry Williams torg.
 ?? FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN ?? Jerry Williams, egentligen Erik Fernström, föddes på en kökssoffa på Huvudstaga­tan 14 den 15 april 1942. Han dog den 25 mars 2018. Här fotografer­ad för Mitt i 2014.
FOTO: STEFAN KÄLLSTIGEN Jerry Williams, egentligen Erik Fernström, föddes på en kökssoffa på Huvudstaga­tan 14 den 15 april 1942. Han dog den 25 mars 2018. Här fotografer­ad för Mitt i 2014.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden