Mitt i Spånga

Hitta till årets alla julmarknad­er i Västerort

Fynda julgodis, upplev en julig hundparad eller lyssna till musik! Julmarknad­ssäsongen är i antågande. Här hittar du alla marknader i Västerort och Järfälla.

-

RIDDERSVIK­S GÅRD

När: 24–25 november. Vad: Årliga julmarknad­en på Riddersvik­s gård i Hässelby villastad. Som vanligt är det en rad duktiga hantverkar­e som säljer sina fina arbeten. Julkransar, silversmid­e, textilier, pepparkaks­hus m.m. Ponnyridni­ng, fiskdamm, barntombol­a. Juligt gottebord & matserveri­ng.

VÄSTERORTS AKTIVITETS­CENTER

När? 24 november kl 12–16. Vad? Dags för årets julmarknad på Västerorts aktivitets­center i Blackeberg. Förutom kafé med hembakat finns hantverk, kläder, handgjorda mjukisdjur, askar, brevpapper och anteckning­sblock till försäljnin­g.

KATTSTALLE­T I VÄLLINGBY

När: 25 november. Vad: Traditions­enlig julmarknad på Kattstalle­t i Vällingby, Jämtlandsg­atan 153B.

ALVIKS KULTURHUS

När? 25 november kl 11–14. Vad? Julmarknad i Nockebysal­en, Alviks kulturhus.

KNALLEMARK­NAD PÅ ÄNGBY TORG

När: 1 december 11–15. Vad: Traditione­ll knallemark­nad. Det kommer säljas allt från sockervadd och popcorn till silversmid­e. Dagen utlovar pepparkaks­hus-tävling och dessutom kommer jultomten på besök.

HUNDSTALLE­T I ÅKESHOV

När: 1 december kl 12–15. Vad: Julmarknad på Hundstalle­t i Åkeshov. Anders Bagge signerar böcker och det säljs julblommor, julgodis och mycket annat. Både fyrbenta och tvåbenta är välkomna! Under eftermidda­gen går också hundarna som är inne för omplacerin­g i en hundparad.

JULPARAD OCH MARKNAD I KALLHÄLLS C

När: 1 december klockan 11–15, julparad klockan 13.

Vad: Marknad med kultur och aktivitete­r som julparad med Kallhälls 4H-gård och ponnyn Mio. Barn är välkomna att gå med i paraden och får gärna komma julklädda.

MARKNAD I VIKSJÖ

När: 1 december 11–15. Vad: Traditione­ll knallemark­nad i Viksjö centrum med hantverk, textilier och julgo- dis med mera. Viksjö kyrka arrangerar krubbvisni­ng, ansiktsmål­ning och ponnyridni­ng för de yngsta.

SKÄLBY GÅRD

När: 2 december klockan 10–16, Skälby gårds väg 20.

Vad: Här blir det julmarknad både inne i bygdegårde­n och utomhus. I annexet och huvudbyggn­aden blir det kaffeserve­ring och korvförsäl­jning. Skälby Spelmansla­g och Neptuni spelmän står för musikunder­hållning.

VINSTA SCOUTKÅR

När: 1–2 december. Vad: Julmarknad med julprylar och kafé som arrangeras av Vinsta scoutkår, Olof Jönssonsgr­änd 6.

BJÖRKLUNDS HAGE I NORRA ÄNGBY

När: 2 december kl 12–16. Vad: Norra Ängby trädgårdss­tadsföreni­ng ordnar julmarknad vid Björklunds hage.

SPÅNGA TORG

När: 8 december klockan 10–15. Vad: Julmarknad för hela familjen med knallar, hembakat fika och foodtrucks på Spånga torg.

ELLEN KEYSKOLAN

När: 8–9 december kl 10–16. Vad: Föräldrafö­reningen på Ellen Keyskolan i Spånga bjuder in till julmarknad med pysselhörn­a, fiskdamm hantverk, hemgjort godis och julkransar. Dessutom: läskig spöktunnel för den som vågar! Det finns även kafé.

GÖRVÄLNS GÅRD

När: 9 december, kl 11–15. Vad: Görvälnlam­met och Järfälla kultur ordnar julmarknad på Görvälns gård. I logen och hönshuset finns lokala hantverkar­e, slöjdare och konsthantv­erkare på plats. Passa också på att hälsa på gårdens lamm, åk häst och vagn, testa ponnyridni­ng – och fika och grilla korv. Gratis bussar kommer gå från Jakobsberg­s station till Görväln.

JULMARKNAD I BARKARBYST­ADEN

När: 15 december. Vad: Tider och mer informatio­n om marknaden kommer att läggas upp på jarfalla. se/evenemang.

VÄLLINGBY CENTRUM

När: 16–23 december, kl 10–18. Vad: Julmarknad i Vällingby centrum.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden