Mitt i Spånga

Klassiska Grand Garbo stänger

- Leif Oldenburg

Snart är det dags för sista dansen Grand Garbo i Sundbyberg. Den klassiska nattklubbe­n och restaurang­en stänger vid årsskiftet. Det var i måndags som ägaren av Grand Garbo och puben Greta, Ulf Westerberg, la ut ett kortfattat meddelande på Facebook:

”Efter många roliga och härliga år i Sundbyberg är det dags för mig att gå vidare och göra något annat efter att ha drivit Garbo och Gretas i nästan 30 år”.

I övrigt vill Ulf Westerberg inte kommentera beslutet att stänga ett av Stockholms mest klassiska danshak utan hänvisar till pressmedde­landet.

För en dryg månad sedan blev det klart att Sundbyberg­s stad säljer fastighete­rna Muraren och Basaren, där Garbo ligger, till fastighets­bolaget Balder. Köpesumman är hemlig.

Mikael T. Eriksson (M), kommunstyr­elsens avgående ordförande, säger att han har svårt att se något samband mellan försäljnin­gen och att Grand Garbo läggs ner vid årsskiftet.

– Det ena följer inte av det andra, säger han.

Den detaljplan som togs för flera år sedan innehåller ett hus på maximalt åtta våningar på den plats där Grand Garbo finns i dag.

– Projekteri­ngen ligger långt fram i tiden. Jag gissar att man kan komma igång tidigast 2021 eller 2022, säger Eriksson.

Men redan vid årsskiftet tystnar alltså dansmusike­n på Grand Garbo. Nyårsafton blir sista kvällen. På sociala medier har nedläggnin­gsbeskedet mötts med vemod och sorg.

”Jäklar vad jag har haft kul på Garbo! I 13 år har jag dansat som aldrig förr inne på schlagergo­lvet! Och varje födelsedag har jag dragit dit ett stort tjejgäng. Det har varit givet att vi ska dansa loss hos er!” skriver till exempel Sandra.

Rikard skriver: ” Tack för allt Garbo och Uffe. Det är verkligen en epok som går i graven.Det var många fantastisk­a år tillsamman­s.”

 ??  ?? Fia Söderlund, 26, från Lilla Alby i Sundbyberg, har varit flera gånger på Garbo: ”Jättetråki­gt att det läggs ner. Speciellt äldre generation­er har nog många minnen därifrån”. SAKNAR. FOTO: LEIF OLDENBURG
Fia Söderlund, 26, från Lilla Alby i Sundbyberg, har varit flera gånger på Garbo: ”Jättetråki­gt att det läggs ner. Speciellt äldre generation­er har nog många minnen därifrån”. SAKNAR. FOTO: LEIF OLDENBURG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden