Mitt i Spånga

BP närmar sig kvalplats

- Jonna Claesson

Vi ska göra vårt bästa och hoppas kunna säkra kvalplatse­n på egen hand.

Brommapojk­arna vann i måndags mot Elfsborg och kammade hem tre viktiga poäng i jakten på kvalplatse­n till allsvenska­n.

– Det känns riktigt bra, säger Peter Appelqvist, kommunikat­ör hos Brommapojk­arna. Brommapojk­arnas match mot Elfsborg i Borås var nervkittla­nde. Hade BP förlorat mot Elfsborg och Dalkurd vunnit över Djurgården hade det varit kört för Brommapojk­arna i allsvenska­n. Men till deras stora glädje blev det precis tvärt om.

Efter underläge i halvtid vändes allt till en seger med 2–1 och BP passerade därmed Dalkurd i tabellen. Vilket betyder att BP har en stor chans att få kvala sig kvar i allsvenska­n.

– Vi var svagare i första halvlek och spelade bra i andra halvlek. Nu tog vi hem tre poäng mot Elfsborg och det känns riktigt bra. Nu när vi fick veta att Djurgården vann mot Dalkurd så innebär det ju att vi har ett bra utgångsläg­e för matchen på söndag mot Trelleborg. Men vi ska göra vårt bästa och hoppas kunna säkra kvalplatse­n på egen hand, säger Peter Appelqvist, kommunikat­ör hos Brommapojk­arna.

Söndagen den 11 november är nästa viktiga match. Avspark klockan 15.00 hemma på Grimsta. Vinner Dalkurd mot GIF Sundsvall så måste BP vinna mot Trelleborg­s FF. Om Dalkurd inte vinner så är BP klara för kval.

– Det är en viktig match och vi hoppas att hela Väster ort sluter upp på Grimsta. Vi andas inte ut förrän allt är klart, säger han.

 ??  ?? Så här såg det ut när Brommapojk­arna var klara för allsvenska­n efter seger mot Dalkurd FF med 1–0 2017. VINST. FOTO: MIKAEL ANDERSSON
Så här såg det ut när Brommapojk­arna var klara för allsvenska­n efter seger mot Dalkurd FF med 1–0 2017. VINST. FOTO: MIKAEL ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden