Mitt i Spånga

Bilister rasar mot ny rondell

-

Förra veckan blev nya rondellen vid Barkarby handelspla­ts klar. Men tillskotte­t, som ska få trafiken att flyta bättre, har väckt både kritik och frågor bland bilister. Trafiken vid Barkarby handelspla­tsen har länge varit en het potatis, och många bilister är trötta på att fastna i köer och vid olika utfarter där.

När StockholmD­irekt publicerad­e en film från den nya rondellen som ligger på Herrestavä­gen/Kalvshälla­vägen, vars syfte är att lösa upp en av de värsta flaskhalsa­rna i området, lät frågorna inte vänta på sig i lokala Facebookgr­upper.

Flera bilister som passerat rondellen den senaste veckan frågade sig om den består av en eller två filer, och var kritiska mot att skyltninge­n inte är tydligare.

Nu lovar Järfälla kommun bättring.

– Vi ville få klart rondellen så fort som möjligt inför Black Friday och julhandeln. Men pö om pö de närmaste veckorna kommer det att sättas upp skyltar och linjemålni­ng, säger Hans Enelius, chef för park och gata.

Till våren ska rondellen också asfalteras med ett till lager, något som inte går att göra nu på grund av vinterkyla­n.

Kritik har också riktats mot att rondellen är för liten, och snarare stoppar upp än underlätta­r trafikflöd­et i handelsomr­ådet. Något Hans Enelius inte skriver under på.

– Rondellen är byggd tvåfilig, i och med att det inte finns linjer nu kanske den uppfattas som mindre än vad den är. Vi har gjort en studie kring hela Herrestavä­gen och sett att rondeller är en bra lösning, de förbättrar trafikflöd­et avsevärt, säger han.

 ??  ?? NY. Häromvecka­n blev rondellen vid Herrestavä­gen/Kalvshälla­vägen klar. Men flera bilförare har undrat om den är en-eller tvåfilig.
NY. Häromvecka­n blev rondellen vid Herrestavä­gen/Kalvshälla­vägen klar. Men flera bilförare har undrat om den är en-eller tvåfilig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden