Mitt i Spånga

Hemma i jul? Läs tipsen för lovkul i Spånga

- Stella Papapanagi­otou 073-600 54 96 stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

Äntligen jullov! Barn och unga som är hemma under ledigheten behöver inte gå sysslolösa, det finns en hel del att hitta på och allt är gratis.

Stadsdelen ordnar en hel drös aktivitete­r under julledighe­ten. Fritidsgår­darna Grottan i Solhem, Bromstens fritidsgår­d och Hjuset i Hjulsta är öppna hela lovet. Folkans fritidsgår­d håller stängt från julafton 24/12 och öppnar igen 14 januari.

Bromstens fritidsgår­d varvar aktivitete­r som Escaperoom, bowling och skid- resa med filmkvälla­r, fifaturner­ingar och bakning.

Även Hjusets fritidsgår­d i Hjulsta har ett liknande program.

– Ingen av aktivitete­rna kostar pengar men vissa kräver föranmälan. Sedan har vi ett mål om en jämn könsfördel­ning så att både tjejer, killar och ickebinära kan ta del av aktivitete­rna, säger Maud Björnstedt, enhetschef för kultur- och fritid i SpångaTens­ta.

Fritidsgår­darnas aktivitete­r riktar sig till 13-18-åringar.

Även parklekarn­a har ak- tiviteter och ordnar utflykter, de riktar sig till till alla men med extra fokus på barn i mellanstad­ieåldern.

För den som älskar djur så håller 4H i Spånga by ett dagläger för barn från sju år och uppåt, ett i mellandaga­rna och ett efter nyår, se föreningen­s hemsida för anmälan och detaljer.

Hela stadsdelen­s program med aktivitete­r och tider finns på stadens hemsida, www.stockholm.se/spangatens­ta.

 ??  ??
 ??  ?? AKTIVITETE­R PÅ LOVET. Fritidsgår­darna ordnar flera utflykter under jullovet.
AKTIVITETE­R PÅ LOVET. Fritidsgår­darna ordnar flera utflykter under jullovet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden